O nouă evanghelie descoperită recent contrazice Biserica

O evanghelie tradusă recent contrazice Biserica/ Fotografie de ortodoxia.md

Biserica are o serie de reguli pe care le respectă de aproape 2000 de ani. Printre acestea, se află și scrierile care trebuie să fie incluse în Biblie și în cele două Testamente, Vechi și Nou.

Apocrifele sunt cărțile pretins sfinte, pe care Biserica nu le recunoaște ca inspirate și autentice și nu le admite în Sfânta Scriptură, informează wikipedia.org.

Evangheliile aprocrife sunt numeroase și sunt atribuite, în general, apostolilor lui Hristos sau apropiaților Săi. Din acest motiv, acestea nu sunt atât de mult luate în seamă precum cele patru evanghelii din Biblie: a lui Ioan, a lui Marcu, a lui Matei și a lui Luca.

O evanghelie veche de 1500 de ani și aflată la British Library, a fost tradusă din limba aramaică, iar informațiile pe care le conține sunt despre viața lui Iisus și sunt la fel de controversate ca alte documente apocrife.

Profesorul Barrie Wilson și Simcha Jacobovic au tradus acest manuscris și au făcut dezvăluiri uimitoare, care au fost folosite și de către Dan Brown în cartea „Codul lui Da Vinci”.

Potrivit acestui manuscris, numit „Evanghelia pierdută”, Iisus și Maria Magdalena au avut împreună doi copii, iar titlul de „Fecioara Maria” nu se refera la mama lui Iisus, ci chiar la Maria Magdalena.

Cine a fost Maria Magdalena

În Evanghelia după Luca (8, 2), Maria Magdalena este menționată ca fiind prima femeie vindecată de către Iisus Hristos, pe care apoi l-a urmat. Se mai spune că stătea lângă Crucea lui Iisus (Marcu 15, 40-41), că era la mormântul lui Iisus (Marcu 15, 47), iar în dimineața Paștilor s-a dus la mormânt cu celelalte femei (Marcu 16, 1-8). Domnul înviat i s-a arătat mai întâi ei și a trimis-o să ducă vestea Învierii ucenicilor (Marcu 16, 9; Ioan 20, 14-18). (wikipedia.org).

Miercuri, cei doi cercetători vor oferi mai multe informații despre descoperirea făcută și vor anunța și numele celor doi copii menționați în evanghelie, anunță The Independent.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.