O navă construită la Galați a fost desemnată cea mai bună din lume

Așa arată nava Maersk Connector, construită la Galați. Foto: Damen
Așa arată nava Maersk Connector, construită la Galați. Foto: Damen

Șantierul naval din Galați a primit premiul Offshore Support Ship 2017 Award – la Gala industriei mondiale de profil desfăşurată la Londra, în urmă cu câteva zile.

Prestigiosul premiu a fost acordat șantierului Damen pentru „Maersk Connector”, o navă de tip Offshore Carrier DOC 8500, lansată la apă în 2016.

Este cea mai importantă distincție din domeniul construcției navale, iar nava ”Maersk Connector” pare să o merite din plin.

”Maersk Connector este un exemplu strălucit de ceea ce putem realiza prin colaborare. Nu numai că a fost livrată la timp şi la costul aşteptat, dar a fost şi un răspuns pe măsura aşteptărilor la provocările pe care piaţa offshore le are în prezent”, a declarat, la ceremonia de decernarea a premiilor, Remko Bouma, manager în cadrul grupului Damen, citat de Adevărul.

Nava este a doua de acest fel construită la Galaţi, după ce, în iulie 2015, sora ei geamănă (Maersk Connector DP1) a fost lansată la apă şi a devenit operaţională. Ea poate lua la bord 90 de persoane, membri ai echipajului şi specialişti în instalarea cablurilor subacvatice.

În acest an, la Damen Galaţi ar fi trebuit să înceapă şi producţia a patru nave militare performante (corvete) pentru dotarea Marinei Militare a României, însă Guvernul Grindeanu a anunțat că proiectul în valoare de 1,6 miliarde de euro, aprobat de Guvernul Cioloș, va fi reanalizat.

La Şantierul naval „Damen” din Galaţi şi la întreprinderile româneşti conexe lucrează circa 12.000 de oameni, dintre care 99,9% sunt români.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.