O mireasă și-a părăsit logodnicul în ziua nunții pentru că nu a știut cât fac 15 plus 6

nuntă în india
Nuntă în India. Foto: Jason Varghese Flickr via Wikimedia Commons

Un indian a fost părăsit de logodnica sa chiar în ziua nunții deoarece a picat un test simplu de matematică. Mireasa a fost cea care a anulat nunta când a descoperit că cel pe care avea să îl ia de bărbat era analfabet, potrivit poliției din Uttar Pradesh, relatează BBC.

Tânăra l-a întrebat pe mire cât fac 15 plus 6. Când bărbatul a răspuns 17, a decis să anuleze nunta. Familia mirelui a încercat să o convingă pe mireasă să se întoarcă, dar ea a refuzat pe motiv că bărbatul era analfabet.

Poliția locală a mediat disputa dintre cele două familii, iar toate darurile făcute înainte de nuntă au fost returnate.

În India, majoritatea căsătoriilor sunt aranjate de familii. Este o practică foarte întâlnită ca mirii să se căsătorească fără să fi apucat să petreacă timp unul în compania celuilalt.

Potrivit unui polițist din satul Rasoolabad unde s-a petrecut incidentul, Mohar Singh aranjase căsătoria fiicei sale, Lovely, cu un bărbat pe nume Ram Baran. „Însă chiar înainte de ceremonia de căsătorie Lovely a aflat că Ram Baran este analfabet și a refuzat să se mărite cu el”, a povestit polițistul.

Mohar Singh a declarat pentru Associated Press că familia mirelui a ascuns faptul că tânărul avea o educație precară. „Chiar și un elev de clasa întâi putea să răspundă la acel test”, a spus el.

Luna trecută, un alt incident bizar a avut loc la o nuntă din India. O mireasă din Uttar Pradesh s-a căsătorit cu un invitat de la nunta sa, după ce mirele a făcut o criză de epilepsie. Mirele suferea de epilepsie și ascunsese acest lucru față de mireasă și de familia ei.

Recomandările editorilor GreatNews:

TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva
Povestea unui învingător. De la chirpici și orfelinat, la o afacere de peste 1 milion de euro
Primele imagini cu cea mai nouă insulă din lume
Cel mai vechi covrig descoperit vreodată, dezgropat de arheologi

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.