O medalie-surpriză pentru România. Nu era favorit, dar a urcat pe podiumul olimpic

În timp ce românii le țineau pumnii tenismenilor care disputau finala de dublu masculin la Jocurile Olimpice, un tânăr cotat cu șansa a șaptea în finala de la haltere, categoria 85 de kilograme, reușea să cucerească bronzul olimpic.

Gabriel Sîncrăian nu figura printre favoriții probei de 85 de kilograme.

La jumătatea concursului, după stilul ”smuls”, românul era pe locul 5, după ce a reușit să ridice deasupra capului greutatea de 173 de kilograme. Stilul ”smuls” este cel în care sportivul nu sprijină haltera pe piept înainte de a o ridica deasupra capului; greutatea trebuie ridicată dintr-o singură mișcare de jos până deasupra capului.

La ”aruncat”, românul a început la 204 kilograme și a reușit încercarea. Apoi, staff-ul său a calculat atent și și-a dat seama că românul se poate bate pentru medalii. Sîncrăian a reintrat la 212 kilograme și a reușit încercarea. Apoi, pentru a lua bronzul olimpic, românul a fost nevoit să ridice bara împovărată cu 217 kilograme. Încercarea reușită i-a adus bronzul, deși sportivul român a fost la egalitate cu un competitor din Kazahstan (290 de kilograme la total), dar acesta din urmă era mai greu cu câteva sute de grame decât Sîncrăian. În cazul în care doi sportivi au același număr de kilograme ridicate, câștigător este cel cu greutatea mai mică.

Medaliile de aur și argint au fost cucerite de sportivi din Iran și China.

Interviu EXCLUSIV greatnews.ro cu Gabriel Sîncrăian. Îl puteți citi mai jos:

EXCLUSIV. Povestea unei medalii neașteptate. Gabriel Sîncrăian – 20 de ani de muncă pentru un bronz uriaș

3 medalii pentru România, la Rio

România are o medalie de aur, una de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio. Echipa feminină de spadă a luat aurul după finala cu China, dublul Tecău-Mergea a cucerit argintul după finala pierdută cu perechea spaniolă Nadal-Lopez, iar Sîncrăian a luat bronzul la haltere.

Sâmbătă, sportivii români apar în proba de triplu salt feminin (ora 15 40), 3000 de metri obstacole feminin (ora 16 05), 400 de metri feminin (ora 17), opt rame cu cârmaci feminin (finala, ora 17 06), și box +91 kilograme masculin (ora 19).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Scandal uriaș. Echipamente contrafăcute pentru sportivii României la Jocurile Olimpice?

Aur pentru România! Spadasinele noastre au câștigat titlul olimpic la Rio

https://greatnews.ro/un-sportiv-independent-a-castigat-pentru-prima-oara-in-istorie-aurul-olimpic/

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.