O mare companie de electrocasnice vrea să angajeze 4.000 de oameni în România

Unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice, Arcelik, proprietarul brandului Arctic, vrea să deschidă o nouă fabrică în România.

Dacă autoritățile din Dâmbovița vor da toate avizele în timp util, lucrările ar urma să înceapă chiar dinluna mai.

Potrivit jurnaliștilor de la Economica.net, proprietarii Arctic Găești ar urma să construiască noua fabrică la Ulmi, iar întreaga investiție se va ridica la aproximativ 100 de milioane de euro. Noul punct de lucru ar urma să fie operațional în aproximativ 10 luni de la demararea lucrărilor de construcție.

Reprezentanții Arcelik spun că la început aici se vor produce un anumit tip de electrocasnice, iar treptat, potrivit proiectului, vor fi dezvoltate mai multe linii de lucru. La finalul investiției fabrica ar putea ajunge la 4.000 de angajați.

Lista locurilor de muncă disponibile acum la Arctic o găsiți – AICI.

Potrivit Economica.net, Arctic este cel mai important producător de electrocasnice din România, cu o afaceri de 1,7 miliarde de lei în 2015. Fabrica de la Găești, tot din județul Dâmbovița, produce în jur de 2 milioane de frigidere și congelatoare anual.

O statistică realizată de Euromonitor arată că Arctic deține în România o cotă de 72,4% din producția de electrocasnice mari și 87,6% din producția de mașini frigorifice.

Din 2013, când a finalizat o investiţie de 21,9 milioane de euro într-o nouă linie de producţie, Arctic Găești este cea mai mare unitate de productie de aparate frigorifice din Europa. 85% din producţia de frigidere este directionata însă la export, în peste 60 de ţări din Europa, Africa si Asia.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.