O Mare Britanie înfricoșătoare? Incident rasist șocant, filmat într-un tramvai | VIDEO

incident rasist marea britanie
Foto: Captură YouTube

Trei tineri englezi au hărțuit un bărbat din cauza culorii pielii sale într-un tramvai din orașul Manchester din Marea Britanie. I-au strigat „să se întoarcă în Africa”, iar apoi unul dintre tineri a vărsat bere pe el.

Filmul a fost realizat de unul dintre călătorii din tramvai și a fost postat pe Twitter, relatează metro.co.uk.

În videoclip se vede cum unul dintre adolescenți îi spune bărbatului care vorbește cu accent american că „o să-l omoare”, iar apoi îi strigă: „Întoarce-te în Africa!”.

„N-ai voie să zici nimic dacă nu ești din Anglia, imigrant nenorocit”, mai spune tânărul.

„Ești extrem de ignorant și nu foarte inteligent – știai asta? Câți ani ai? 18? 19? Sunt aici de mai mult timp decât tine”, a răspuns bărbatul jignit, american de origine.

Apoi, grupul de trei tineri s-a apropiat de american, iar unul dintre ei a aruncat bere pe el. Un altul i-a cerut să se dea jos din tramvai.

„Sunteți o rușine”, le-a strigat un pasager celor 3 tineri.

După ce filmulețul a fost publicat pe rețelele de socializare, poliția din Manchester a anunțat că cei 3 tineri au fost identificați și arestați pentru tulburarea ordinii publice. Tinerii au vârste de 20, de 18 și de 16 ani.

Reduceri eMAG pentru vacanța de vară. TOP 5 produse la ofertă

Potrivit itv.com, americanul jignit este un lector universitar din Texas. În trecut, Juan Jasso a fost militar în Armata Americană timp de 7 ani, și a fost și jucător de rugby.

Juan Jasso a povestit că incidentul a avut loc după ce el le-a cerut celor 3 tineri să aibă grijă ce limbaj folosesc: „Inițial, eu le-am cerut acestor indivizi să aibă grijă cum vorbesc. Era dimineața foarte devreme și erau copii în jur, și mi-am dat seama de pe fețele oamenilor din tramvai că erau nemulțumiți de limbajul tinerilor. Așa că m-am gândit să spun ceva, iar incidentul a escaladat”.

În zilele de după referendumul de ieșire din Uniunea Europeană, pe rețelele de socializare au apărut numeroase relatări despre incidente rasiste sau xenofobe îndreptate împotriva imigranților din Marea Britanie.

Oamenii au relatat că li s-a strigat pe stradă să plece acasă sau li s-au adresat cuvinte jignitoare precum „negrotei” sau „viermi”. Potrivit poliției engleze, infracțiunile motivate de ură etnică au crescut cu 57% după referendumul de săptămâna trecută, prin care Marea Britanie a decis să părăsească UE.

juan jasso
Juan Jasso. Foto: Facebook

Recomandările editorilor GreatNews:

5 întrebări și răspunsuri importante, după ce britanicii au votat să iasă din Uniunea Europeană
Europa după Brexit. Ce alte țări ar putea părăsi Uniunea
Răsturnare de situație în Marea Britanie. Rezultate finale la referendumul pentru ieșirea din UE

2 COMENTARII

 1. Stimată doamnă, nu este incident rasist, este urmarea inculturii generalizate.
  Acei tineri cu limbaj trivial și cu mintea aburită de bere la prima oră a dimineții, fac parte din categoria trântorilor subvenționați de stat, din munca plătitorilor de taxe.
  Conjunctura a făcut să lege idioțenia lor de un eveniment politic.
  Și eu am luat atitudine când niste țigănuși scuipau semințe într-un 311 proaspăt măturat la cap de linie. Am avut noroc că scuipatul adresat mie, nu m-a nimerit. Ce mi-au auzit urechile nu pot repeta, dar nici un alt călător nu a avut curajul să spună „Sunteți o rușine”!
  Cred că oriunde în lume, toți cei care au luat atitudine împotriva mârlanilor au avut mai mult, sau mai puțin de suferit.
  Ideea este că excesul de libertăți, a făcut ca mulți să nu-și mai cenzureze cuvintele, faptele.
  Ignoranții confundă libertatea de a spune ce gândesc, cu libertatea de a vorbi licențios în spațiul public.
  Pentru multe din astfel de situații, de vină este media, care permite comportamentul și limbajul vulgar în toate emisiunile. Filmele și reality show-rile sunt și ele de o violență și o mizerie, greu de suportat de omul educat.
  P.S. În metrou era și o musulmancă, dar de ea nu s-au legat pentru că nu au fost „jigniți”, asta mă face să mă gândesc că reporterul a catalogat forțat incidentul ca fiind xenofob…
  „Infracțiunile motivate de ură etnică au crescut cu 57% după referendumul de săptămâna trecută, prin care Marea Britanie a decis să părăsească UE.”
  Infracțiunile au crescut, așa cum cresc infracțiunile huliganilor (galeriilor), după terminarea unui meci.
  După ce trec aburii adrenalinei, cei mai mulți se duc liniștiți și decenți la locurile de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here