O mamă cu un copil a fost jefuită în plină stradă

FOTO: Captură video/Știridecluj.ro
FOTO: Captură video/Știridecluj.ro

Trei bărbați sunt căutați de polițiștii clujeni. Aceștia sunt suspectați că au furat un telefon. Potrivit stiridecluj.ro, incidentul s-a produs în Piața Mărăști, vineri, 20 aprilie, în jurul orei 19:00.

Pe imagini se vede cum cei trei urmăresc o femeie cu un copil, se uită în jur să vadă dacă le-ar putea strica cineva planul și apoi unul dintre ei se apropie cu un hanorac pe mână o împinge și îi sustrage telefonul de la spate.

Tot pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se observă cum cel care i-a sustras telefonul îi râde în nas, apoi cei trei hoți merg mai departe liniștiți.

„La Secția 2 Poliție Cluj-Napoca se află înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt calificat”, polițiștii desfășurând activități pentru identificarea și tragerea autorilor la răspundere penală.

De asemenea, dorim să atragem atenția asupra a ceea ce se vede foarte bine în imaginile difuzate de dumneavoastră, modul de acțiune al autorului.

Acesta studiază victima și vede unde aceasta ține telefonul mobil, adică la vedere pentru hoț în partea din spate a corpului, adică exact unde este cel mai ușor de furat.

Pentru a evita astfel de situații recomandăm ca gențile, rucsacurile sau alte astfel de bagaje să fie ținute sub observație, iar telefoanele/portmoneele să nu fie ținute la vedere, astfel încât să nu atragă atenția și să vă transforme într-o țintă”, a precizat agent șef principal de poliție Traian MORAR, purtător de cuvânt al IPJ Cluj, pentru stiridecluj.ro.

Sursa video: Știridecluj.ro