O italiancă a fost condamnată la închisoare pentru că a scris despre români că miros urât

O tânără din Italia a primit patru luni de închisoare cu suspendare pentru că a jignit românii din peninsulă pe o rețea de socializare. Postarea a fost publicată, în urmă cu patru ani, de Michela Bartolotta, pe pagina personală de Facebook.

La cea vreme, tânăra avea 19 ani și a indignat comunitățile de străini din Padova. A atras atenția autorităților și chiar dacă și-a șters postarea a fost acuzată de distribuirea de mesaje care promovează ura rasială și etnică.

„Eu și poporul român nu ne vom înțelege bine niciodată, printre cur*e fără rușine, îngrijitoare în depresie și alte elemente urât mirositoare, necivilizate și needucate. Până la urmă tot vă extermin”, a postat Michela Bartolotta pe Facebook.

Câștigătoare a mai multor concursuri de frumusețe, tânăra a încercat să-și justifice reacția și a spus că a fost un moment cauzat de stres cotidian.

Potrivit Digi24, a afișat scuze pe vitrina magazinului în care lucra și a organizat evenimente pentru persoanele de naționalitate română, însă judecătorii au hotărât că trebuie să primească o pedeapsă exemplară și au condamnat-o la închisoare cu suspendare.

De asemenea, tatăl fetei și-a cerut scuze prin intermediul presei locale din Padova și a anunțat că la firma pe care o deține a angajat 10 străini.

Sentința a fost dată de Tribunalul din Padova, pe baza unei legi din 1993. De asemenea, cei care au apreciat postarea ar putea fi amendați de autoritățile italiene.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.