O imagine emoționantă dintr-un spital din România a cucerit Facebook-ul

SURSA FOTO: Tincuța Apăteanu/Facebook
SURSA FOTO: Tincuța Apăteanu/Facebook

Gestul unei tinere asistente de la Spitalul pentru copii „Grigore Alexandrescu” a cucerit utilizatorii de Facebook.

„La Grigore Alexandrescu, o tânără asistentă îi citește o poveste unei fetițe de 5 ani de etnie romă, pe care mai întâi a îmbăiat-o și a învelit-o bine, bine. Este și mama fetiței în salon, dar nu știe carte și are ochii în lacrimi.

Probabil nu e obișnuită cu atâta blândețe și generozitate”, scrie, pe pagina personală de Facebook, Tincuța Apăteanu, cea care a postat imaginea și a surprins întreaga scenă.

Postarea a fost apreciată de peste 4.000 de utilizatori de Facebook și a fost distribuită de aproape 2.800 de oameni.

„Și fetița mea își aduce aminte din spitalul Grigore Alexandrescu de o asistentă care i-a cântat și i-a vorbit frumos, dar cele mai multe amintiri sunt cu cele care nu au făcut lucrul acesta și s-au comportat urât.

Respect pentru doamnele asistente care mai au inimă, suflet, caracter și educație! Mă înclin!”, comentează cineva pe Facebook.

„Cred că acestea sunt gesturi de super oameni! Nu, în Europa nu te învelește nimeni, în spital! Când noi toți, în interacțiunile noastre de la muncă și de zi cu zi, ne vom comporta cu ceilalți ca și cu aproapele nostru, atunci asta va deveni un lucru normal.

Până atunci, această femeie rămâne un super OM iar eu mă simt recunoscătoare în fata măreției ei!”, spune altcineva.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.