O garsonieră de 33 de metri pătrați, transformată într-o locuință de vis


O reamenajare în stil industrial a unei garsoniere de doar 33 de metri pătrați arată cât de încăpător poate părea un spațiu mic.

Designerul rus care s-a ocupat de proiect, Dimitri Litvinov, a eliminat toate lucrurile care ocupau nejustificat spațiu în garsonieră. Primele „vizate” au fost caloriferele din fața ferestrei. Pentru încălzirea locuinței, au fost folosite, în schimb, ventiloconvectoare montate în șapă, relatează jurnalista Adela Pârvu pe blogul personal. Peste șapă a fost montat parchet cu aspect de dușumea.

Țevile de la nivelul plafonului și instalația electrică au fost mascate cu casete din panouri de lemn, prinse cu cornier metalic. Între ele, pentru un veritabil aspect industrial, a fost întinsă o plasă de sârmă, oarecum asemănătoare plasei de Buzău.

Majoritatea corpurilor de mobilier au fost instalate de-a lungul pereților. Corpurile care au fost poziționate spre centrul camerei sunt de înălțime joasă, scopul fiind de a nu obtura lumina venită de la singura fereastră a locuinței.

Dressingul pare încastrat în perete, iar ușile sunt oglinzi tocmai pentru a contribui la senzația de spațiu, atât de necesară într-un spațiu atât de restrâns.

Interesantele scaune de bar cu șei pentru șezut, masa rotundă de la intersecția dintre spațiul de gătit și cel de odihnă și măsuța de lângă canapea, improvizată dintr-o veche valiză, completează superb această locuință modernă în stil industrial.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți mai des articole despre casă și grădină, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Îți recomandăm și alte articole de Casă&Grădină:

5 case mici şi uşor de îngrijit. Idei de locuinţe ieftine şi frumoase

Casa transilvăneană din care n-ai mai pleca, salvată din ruine de o româncă

10 sfaturi pentru plantarea unui pom fructifer

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.