O firmă de construcții vrea să facă o casă exact ca în The Hobbit

FOTO: WEST STOW PODS
FOTO: WEST STOW PODS

O companie britanică vrea să construiască o casă exact ca în The Hobbit. Ideea Poddit Hole House, așa cum a fost denumit proiectul, a fost postată pe un site de strângere de fonduri.

Casa, care va fi într-un loc din Marea Britanie, care să aducă cât mai mult cu peisajul din film, va oferi două dormitoare duble, o bucătărie și o baie.

Proiectul este gândit să se construiască cu materile ecologice, precum pământ sau paie. De asemenea, vor fi folosite și materiale naturale care să mențină căldura cât mai mult timp la interior.

Până acum, proiectul a adunat 6.000 de lire sterline, din cele 50.000 de lire, cât speră să obțină membrii West Stow Pods, firma care a gândit casa.

Între timp, dacă doriți să vedeți o casă poate chiar mai interesantă decât bordeiul din The Hobbit, puteți vizita Casa Vulcanilor, care se află în satul Densuș din Țara Hațegului. Este o căsuță rotundă construită din pământ, cu pereții pictați în culori vii.

Este vorba de un mic muzeu, în care turiștii pot afla informații foarte interesante despre o latură mai puțin cunoscută a Țării Hațegului: în urmă cu 70 de milioane de ani, aici aveau loc erupții violente, care aruncau lavă și bombe vulcanice la zeci de kilometri depărate.

Mai multe detalii despre unul dintre cele mai orginale muzee din România găsiți AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la mii de cărți, pe eMAG
Cele mai mari reduceri la televizoare de la eMag
Locuri de muncă pentru români în străinătate: Ce posturi sunt disponibile în Germania

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.