O fetiță de șapte ani este considerată un copil minune al artelor vizuale


Aelita Andre este considerată drept una dintre marile speranțe ale viitorilor mari artiști contemporani. La șapte ani, fetița este deja cunoscută pentru picturile sale extrem de sensibile și a fost numită „Mozart al artelor vizuale”.

Părinții Aelitei au îndrumat-o încă de la 9 luni să picteze, după ce au văzut că este foarte încântată de acuarele și de culori, iar de atunci nu s-a mai oprit. Culorile, texturile, formele și liniile au devenit pentru fetiță puncte de interes, iar părinții au transformat o cameră în studioul ei de creație, în care își petrece câteva ore în fiecare zi.

Specialiștii o consideră un copil minune

La doi ani, fetița din Melbourne, Australia a avut prima sa expoziție personală, iar părinții au început să îi vândă tablourile  atunci când ea a împlinit cinci ani. Specialiștii o recunosc acum drept cea mai tânără pictoriță din lume și o numesc un copil minune.

Operele fetiței se apropie foarte mult de cele ale unuia dintre cei mai cunoscuți artiști ai expresionismului abstract, Jackson Pollock, iar criticii i-au descris picturile ca „erupții pline de imaginație și de culoare într-o fantasmagorie caleidoscopică de vopsea și de obiecte găsite”.

Aelita comunică multă emoție în fiecare operă, iar în ultima expoziție prezintă o serie de viori pictate și uneori incluse în pânză. Pe site-ul său, puteți descoperi lucrările pe care vrea să le vândă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.