O fetiță de etnie romă cu IQ mai mare decât al lui Einstein: „Vreau să vindec oamenii!”

Nicole Barr, într-o fotografie realizată de Jim Barr, tatăl lui Nicole, și el înscris în Mensa, considerat cu un IQ peste medie
Nicole Barr, într-o fotografie realizată de Jim Barr, tatăl lui Nicole, și el înscris în Mensa, considerat cu un IQ peste medie

În 1946, avocatul australian Roland Berrill înființa împreună cu omul de știință britanic Lancelot Ware Mensa o organizație mondială a persoanelor cu un coeficient foarte mare de inteligență (IQ). Cea mai importantă regulă era să nu se țină cont de naționalitate, sex sau religie.

Anul acesta, în Mensa a intrat și Nicole Barr, o fetiță de 12 ani, care a avut un procentaj de 162 de puncte în testele specialiștilor care măsoară IQ-ul. Ca o comparație, trebuie precizat că oameni de știință precum Albert Einstein sau Stephen Hawking au avut un IQ estimat în jurul cifrei 160.

„Vreau să vindec oamenii”, spune Nicole Barr despre planurile de viitor. Jurnaliștii britanici de la Quartz se întreabă dacă fetița, prin inteligența ei, ar putea ajuta oamenii să se vindece și de rasism, o „boală” foarte prezentă și în Marea Britanie.

Nicole Barr locuiește împreună cu mama ei în regiunea britanică Essex și face parte din comunitatea romă. Potrivit unui studiu citat de jurnaliștii de la revista Quartz, în Regat sunt foarte mulți romi și membri din grupuri nomadice care au fost discriminați și lăsați în sărăcie, fără să fie integrați în societate.

Mama lui Nicole a spus că a încercat cât mai mult să-și protejeze fiica, ea însăși fiind o victimă a discriminării în timpul școlii. Aceasta spune că, din cauza discriminării, cei mai mulți copii din comunitatea romă abandonează școala în jurul vârstei de 12 ani. Ea îi acuză și pe profesorii de la ultima școală că i-ar fi pus fiica în programe sociale speciale care nu au făcut altceva decât să o izoleze de ceilalți.

După ce a avut o experiență nu tocmai plăcută la ultima școală, Nicole a fost mutată de mama ei la Burnt Mill Academy, o instituție de învățământ foarte drastică, care are toleranță zero față de elevii rasiști sau care îi agresează pe ceilalți colegi.

Citiți și:  Perla comunității rome, eleva admisă la cinci universități din Marea Britanie
perla-700x438

emag

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG televizoare. Cele mai atractive oferte de zilele acestea
Reduceri eMAG la electrocasnice mari. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Locuri de muncă în străinătate pentru pasionații de gătit. Se caută femei, bărbați, cupluri
Muncește și călătorește. Locuri de muncă pe vase de croazieră

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.