O fetiță de cinci ani, bolnavă de leucemie, are nevoie de o minune

leucemie
Timeea și părinții ei Foto: Facebook Bican Ilie

O fetiță de doar cinci ani a reușit să îi mobilizeze pe mulți români pe o rețea de socializare, chiar în pragul sărbătorilor de Paște. Fetița suferă de leucemie, iar prietenii părinților ei au organizat o licitație, în urma căreia au strâns până acum 5000 de euro.

Timeea este internată în Italia pentru tratamente, iar cei care au reușit să strângă suma de bani i-au trimis-o pentru a o ajuta să se facă bine cât mai repede, iar acest episod din copilăria micuței să devină doar un coșmar.

Părinții Timeei sunt alături de ea și își dedică tot timpul pentru a o ajuta în timpul tratamentelor grele. Ei au renunțat chiar și la slujbele din România pentru a-i fi aproape, iar acum tatăl ei își caută o slujbă în Italia pentru ca o parte din costurile medicamentelor foarte scumpe să fie decontate și de către statul italian.

Tratamentul se întinde pe o perioadă între 9 și 18 luni și, deși primele luni sunt gratuite, următoarele sunt foarte costisitoare, iar medicamentele pot ajunge la zeci de mii de euro, sumă pe cae părinții nu o au și nu reușesc să o strângă singuri.

„Vă dați seama că am rămas fără serviciu, fără nimic. Ne-am mutat cu toții aici. Trebuie să îmi caut de lucru, să o pun pe fiica mea în sistemul italian. Deocamdată suntem mulțumiți de cum suntem tratați. Suntem băgați în seamă, chiar dacă nu avem bani, chiar dacă nu dăm șpagă. Suntem niște oameni de rând, care aici sunt tratați ca niște regi”, a spus Ilie Bican, tatăl fetiței, pentru stirileprotv.ro.

După ce doctorii din Timișoara au tratat-o greșit de anemie, alți specialiști le-au dat părinților fetiței cumplita veste că aceasta are leucemie și că are neboie urgent de tratament pentru a se face bine.

„Eu sunt bolnavă și vreau să mă fac bine, să merg la grădi și să mă joc cu copiii mei. Vreau de la Doamne Doamne să mă fac eu bine și să mă joc acasă la mine, cu jucăriile mele”, spune fetița încrezătoare.

Cei care au creat un eveniment pe Facebook pentru a o ajuta pe Timeea sunt încrezători că vor reuși să o ajute și să strângă și mai mulți bani. Ei au organizat o licitație prin care oricine poate să ofere la licitație lucruri pe care nu le mai folosește, iar banii care se strâng după ce se licitează lucrurile intră direct în contul Timeei.

Aici puteți vedea pagina pe care se fac licitațiile și contul în care puteți dona bani.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum a reușit un tată să îi ofere cel mai frumos Paște fiicei sale oarbe

Cea mai frumoasă supriză a unui tătic pentru fetița lui, transformată într-o poveste de succes

Fotografia care a salvat un cățel, după 5 ani în care nu l-a vrut nimeni

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe
 pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.