O companie americană investește 450 de milioane de euro în România. Apar 300 de locuri de muncă

Sursa foto: adevarul.ro

O fabrică din România va fi extinsă, iar investiția totală se ridică la aproape o jumătate de miliard de lei. Odată cu extinderea capacității, apar și 300 de locuri de muncă noi, altele decât cele circa 600 din prezent.

Compania Philip Morris vrea să transforme pas cu pas fabrica de la Otopeni într-o unitate care să producă exclusiv rezervele de tutun HEETS pentru dispozitivele IQOS. Acest proces de retehnologizare, început în 2017, va fi finalizat în 2020.

În România, câteva zeci de mii de persoane folosesc IQOS, însă cea mai mare parte din producția de la fabrica din Otopeni va fi exportată. IQOS este un sistem electronic care încălzește tutunul, nu îl arde. Astfel, aceste dispozitive nu emană fum, așa cum se întâmplă în cazul fumatului clasic.

”Investiţia noastră în România demonstrează în continuare angajamentul nostru către un viitor cu produse fără fum, care vor înlocui ţigările. Suntem încurajaţi de cei 2,9 milioane de fumători din întreaga lume care au renunţat deja la fumat şi au trecut la IQOS. Ne aşteptăm ca acest impuls să continue, iar transformarea facilităţii din Romania ne va ajuta să răspundem cererii în creştere a fumătorilor adulţi pentru alternative mai bune la ţigări”, a declarat André Calantzopoulos, CEO Philip Morris International, într-o conferință la care a ținut să fie prezent și premierul Mihai Tudose.

„România este o ţară atractivă pentru investitorii mari, dar şi pentru cei care se află deja în România, în ceea ce priveşte stabilitatea, dar şi pentru potenţialii investitori, pentru că marile companii se urmăresc unele pe altele, iar ceea ce a făcut această companie în România poate fi şi va fi un exemplu pentru alţi investitori”, a spus primul ministru.

În afara de dispozitivul IQOS (care folosește produse speciale din tutun numite heets-uri), Philip Morris comercializează în România și mărcile de țigarete Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Philip Morris, L&M şi Chesterfield.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.