O cățelușă și-a așteptat ore în șir stăpânul în fața spitalului

Pappy și-a așteptat stăpânul în fața spitalului FOTO: Captură video Iași TV Life
Pappy și-a așteptat stăpânul în fața spitalului FOTO: Captură video Iași TV Life

O cățelușă și-a așteptat stăpânul în fața Spitalului de Urgență din Iași, cât acesta a fost tratat de medici.

Potrivit Iași TV Life, angajații au fost atât de impresionați de devotamentul cățelușei Pappy, încât au lăsat-o pentru câteva minute să-și vadă stăpânul.

După câteva ore, bărbatul a ieșit din spital și a plecat împreună cu Pappy spre casă.

Potrivit reporterilor, multora dintre cei care erau pe holurile spitalului le-au dat lacrimile de emoție și au spus că așa ceva au văzut doar în filme.

Cel mai cunoscut film în care este ilustrat devotamentul unui câine față de stăpânul său este Hachiko, regizat de Lasse Hallstrom, în 2009, cu Richard Gere în rolul principal.

Filmul începe într-o sală de clasă, unde niște copii vorbeau despre eroii lor. Printre aceștia se numără și nepotul profesorului interpretat de Richard Gere, care vorbește despre povestea minunată a bunicului său și a lui Hachiko, eroul despre care a ales să vorbească.

Povestea filmului este inspirată după o poveste reală. În 1924, un câine din rasa japoneză Akita Inu, a fost găsit rătăcit prin bagajele gării din orașul Odate, din prefectura japoneză Akita, de Hidesaburo Ueno, profesor la catedra de Agricultură a Universității din Tokyo.

Ani la rând, în fiecare dimineață, câinele își însoțea stăpânul până la gară și îl aștepta în fiecare seară când se întorcea de la serviciu. Însă, în 1925, profesorul a suferit un atac de cord și a murit.

Dar câinele a mers, vreme de nouă ani, zi de zi, dimineața și seara, să-și aștepte stăpânul, în același loc. Cu timpul, toți cei care treceau prin gară i-au aflat povestea.

Mai târziu, s-a ridicat și o statuie de bronz în fața gării, povestea sa a ajuns în ziarele din Japonia și a fost dat exemplu de devotament în școli.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.