O casă pentru Loredana, o tânără care a înapoiat un portofel cu bani

Habitat for Humanity România vrea să finalizeze casa până de Crăciun
Habitat for Humanity România vrea să finalizeze casa până de Crăciun

În luna aprilie, Loredana Neagu, o tânără mamă din comuna Berca, județul Buzău, a impresionat o țară întreagă. A găsit pe stradă un portofel cu 1.000 de lei și, deși trăiește de pe o zi pe alta într-o casă dărăpănată din chirpici împreună cu cei doi copii și alți 12 membri ai familiei sale, s-a decis să-l dea polițiștilor.

Loredana Neagu
Loredana Neagu

„Nu mi-au aparținut mie banii ăia. Știu ce-i munca. Să muncești pentru 5 lei e greu, dar pentru 1.000, cât am găsit eu în acel portofel”, a declarat Loredana Neagu.

Impresionată de această poveste, organizația Habitat for Humanity România, alături de voluntari de la Raiffeisen Bank, au început construcția unei case pentru Loredana Neagu. Casa va avea două dormitoare, un living, bucătărie și baie și va fi racordată la rețeaua de apă și la energie electrică.

„Sunt foarte fericită. Nu mă așteptam la un asemenea ajutor. Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat, care mi-au oferit o mână de ajutor mie și copiilor mei”, mărturisește Loredana Neagu, care participă alături de voluntari ai Habitat for Humanity România la construcția propriei case.

Habitat for Humanity România și-a propus să finalizeze construcția casei până de Crăciun.

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. „Viziunea noastră este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile”, transmit reprezentanții Habitat for Humanity.

Prin filialele sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Cumpăna și Craiova a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 800.000 de locuințe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.