O cârciumă din India a construit un labirint la intrare pentru a intra în ”legalitate”

Așa arată noua intrare, regulamentară, a unui bar din India (Foto: BCCL)
Așa arată noua intrare, regulamentară, a unui bar din India (Foto: BCCL)

Proprietarul unei cârciumi din India a găsit o metodă ingenioasă de a-și salva afacerea, care nu respecta noile rigori legale.

De la 1 aprilie 2017, un număr mare de baruri, cârciumi, bodegi și alte locuri unde se vând băuturi alcoolice din India au fost închise, în urma unui ordin al Curții Supreme care ordonă acestor stabilimente să fie la cel puțin 500 de metri distanță de drumurile statale și naționale din țara cu peste 1,3 miliarde de locuitori.

Băutorii din Kerala au fost cei mai afectați de această lege, pe teritoriul statului cu o populație de peste 33 de milioane de locuitori mai fiind în vigoare o condiție legală: doar hotelurile de cel puțin trei stele pot servi băuturi alcoolice.

Multe dintre barurile din India au încercat să ocolească legea prin schimbarea statutului, însă și acestea au fost obligate să își înceteze activitatea din cauza ordinului menit să reducă numărul șoferilor care consumă băuturi alcoolice înainte de a conduce.

O bodegă din districtul Ernakulam a reușit să ocolească legea printr-o metodă simplă. Un labirint cu pereți de beton a fost construit în curtea barului Aiswarya, care era la 150 de metri de o stradă. În urma intervenției, distanța dintre cârciumă și șosea a ajuns la 520 de metri, îndeplinind condițiile impuse de noua legislație.

Barul a primit autorizație de funcționare. Alte bodegi din India se gândesc să adopte soluții similare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.