O braziliancă promovează un sat din România: Oameni inimoși, natură și mâncare senzațională

    Jaqueline Novak
    Jaqueline Novak

    Corneliu Țepeluș, un instructor de schi în timpul iernii și ghid turistic pe timp de vară, s-a gândit să-și promoveze satul natal harghitean Voșlăbeni tocmai în Brazilia.

    Ideea i-a venit după ce a cunoscut-o pe actrița braziliană Jaqueline Novak, anul trecut, în Poiana Brașov. Aceasta i-a povestit că s-a îndrăgostit de locurile frumoase din Transilvania. Așa s-a născut ideea de a face un film de prezentare pentru satul harghitean.

    Jaqueline, îmbrăcată într-o ie românească, prezintă în limba portugheză cele mai reprezentative locuri din sat, de la biserica ctitorită în 1864, până la frumusețile satului și bucatele tradiționale – bulzul, tocana de miel sau cașul proaspăt.

    „Voșlăbeni este primul sat din România care va fi promovat oficial în Brazilia. Este un film pilot, care face parte dintr-un proiect mai mare, pe care dorim să-l realizăm, ori în toamnă, ori anul viitor, despre Transilvania, tradițiile românești, portul popular, istorie, legende, tot ce ține de România, de Transilvania.

    Filmul este făcut pentru Internet și vor fi difuzate și secvențe la diferite televiziuni, dar este destinat cu precădere pentru Internet, ca să vedem care e reacția celor din Brazilia pentru proiectul mare, de promovare a Transilvaniei”, a declarat Corneliu Țepeluș, potrivit Digi24.

    Filmul a fost lansat pe 5 august, chiar în ziua începerii Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Corneliu Țepeluș spune că turiștii străini rămân impresionați de frumusețile din țara noastră. „La început vin sceptici și după ce văd ce e aici rămân extrem de impresionați. Pentru că noi putem să cucerim lumea prin cultură, prin tradiții, e ceva special la noi. Așa spunea și Jacqueline și toți cei care vin de afară, că este o energie magică în România”, a mai spus ghidul turistic, care a trăit o perioadă de timp în Canada și în Statele Unite ale Americii.

    Casa Prințului Charles de la Viscri poate fi închiriată. Cât costă o noapte

    Cum poți dormi la cort într-una dintre cele mai frumoase cetăți din România

     

    Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.