O biserică maramureşeană din lemn, ridicată în Canada de un preot îndrăgostit de România

O mănăstire din Canada, al cărei stareţ este un preot catolic care a trecut la ortodoxism, se pregăteşte să ridice o biserică din lemn în stil maramureşean.

Bisericuţa va fi ridicată în Wentworth, Lachute, şi va fi administrată de mănăstirea ortodoxă „Acoperământul Maicii Domnului”, informează zigzag-online.ro.

Părintele Cyrille, canadian catolic la început, a trecut la ortodoxism în 1986 şi a fost hirotonit preot în 1994, de către Biserica Ortodoxă din America.

Părintele canadian a vizitat România în repetate rânduri. În drumeţiile sale prin ţara noastră, a vizitat zeci de lăcaşe de maici şi călugări, din Oltenia până în Maramureş şi din Moldova până în Banat.

Biserica de lemn care va fi ridicată în Lachute va fi primul astfel de locaş ortodox ridicat în Canada.

Cei de la ZigZag Român-Canadian au realizat un interviu cu părintele Cyrille, pe care vi-l prezentăm în materialul video de mai jos:

Lachute este un oraş cu circa 12.000 de locuitori, situat la circa 60 de kilometri de Montreal.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru șoferi. Top oferte în 2015
Paul Dicu, maratonistul român care participă la cea mai dură cursă din lume
Fotografia care a salvat un cățel, după 5 ani în care nu l-a vrut nimeni

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.