O barcă motorizată, donație după accidentul de elicopter de pe lacul Siutghiol

accidentul de elicopter
O barcă motorizată, donație după accidentul de elicopter SMURD. Foto: smurd.ro

Un bucureștean vrea să pună la dispoziția Căpităniei Mamaia o barcă motorizată, după accidentul de elicopter de pe lacul Siutghiol, relatează digi24.ro.

Accidentul de elicopter de pe lacul Siutghiol a sensibilizat oamenii de afaceri, iar acum mai multe firme private doresc să vină în ajutorul autorităților.

După ce o companie de IT din Cluj a anunțat că vrea să doneze Ministerului Sănătății echipamente de monitorizare care arată în timp real traseul aparatelor de zbor sau al ambulanțelor, astfel încât vehiculele să poată fi localizate cu mare precizie, un bucureştean s-a oferit să pună la dispoziția Căpităniei Zonale Mamaia o barcă motorizată.

Președintele Asociației Naționale a Scafandrilor Amatori și Profesioniști a obținut acordul unei persoane fizice din capitală ca aceasta să pună la dispoziția Căpităniei Mamaia o barcă motorizată. Ambarcațiunea, în valoare de 400.000 de euro, este dotată cu două motoare a câte 500 de cai putere, poate atinge viteza maximă de 320 de kilometri pe oră, are o capacitate de 8 persoane și este foarte stabilă.

Ea ar putea sta pe lacul Siutghiol în dreptul Căpităniei și ar fi deservită permanent de 6 scafandri care ar lucra câte doi pe tură. Proprietarul bărcii a mai precizat că dacă propunerea sa este acceptată, este dispus să pună la dispoziție o a doua barcă.

Președintele Asociației Naționale a Scafandrilor Amatori și Profesioniști dorește și să inițieze un proiect de cartografiere a lacurilor din județul Constanța și să ceară ajutor Guvernului pentru a asigura prezența unei bărci pe lacurile mari.

Și aerodromul de la Tuzla a anunțat că, pentru a veni în sprijinul salvatorilor, va oferi gratuit tuturor angajaților din serviciul SMURD Constanța cursul de supraviețuire într-un elicopter scufundat. Cursul se numește HUET (Helicopter Underwater Escape Training), are două module teoretice și o sesiune practică, și ar costa în mod normal aproximativ 550 de euro.

Cursul include și simularea cu ajutorul unei machete de elicopter a amerizărilor și a diferitelor tipuri de aterizări de urgență. Cei interesați se pot programa începând din 5 ianuarie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Donație revoluționară pentru salvatorii de vieți, după accidentul SMURD
Klaus Iohannis, la preluarea mandatului: „Așteptările mari duc la dezamăgiri? Să dărâmăm această îndoială!
Cele mai importante declarații ale lui Traian Băsescu la final de mandat