Numele lui Charlie Chaplin, implicat din nou într-un furt important

Charlie Chaplin
Charlie Chaplin Foto: Wikipedia

Prima dintre cele trei statuete primite de către Charlie Chaplin în cariera sa și evaluată la peste un milion de dolari a fost furată luna trecută la Paris, în cadrul unei spargeri profesioniste.

Furtul a avut loc în sediul Asociației Chaplin din Paris, iar statueta este cea câștigată de către actor din perioada filmelor mute.

Statueta Oscar a fost câştigată de Charlie Chaplin la ediţia inaugurală a premiilor Academiei de film americane, în 1929, şi a fost un premiu onorific acordat ca o metodă de recunoaştere a „versatilităţii şi geniului în ceea ce priveşte actoria, regia, scenariul şi producerea” filmului „Circul/ The Circus”.

Pe lângă celebra statuetă, hoții au mai sustras și un set de stilouri în valoare de aproximativ 90000 de dolari care a aparținut tot lui Charlie Chaplin, iar o sursă neidentificată din cadrul poliției a spus pentru ziarul Le Parisien că spargerea a fost una operată de profesioniști, deoarece au mers la țintă și au fost foarte preciși.

„Infractorii au mers la ţintă, au furat doar aceste obiecte, nimic altceva. Au fost foarte bine informaţi”, a declarat sursa amintită pentru Le Parisien.

În urmă cu 37 de ani,  numele lui Charlie Chaplin a fost implicat într-un alt furt, de data aceasta fiind vorba despre un lucru mult mai grav. Actorul a decedat în somn în ziua de Crăciun a anului 1977, iar corpul i-a fost înhumat în cimitirul Corsier-Sur-Vevey, Vaud, din Elveția. Pe data de 1 martie 1978, cadavrul său a fost furat de un grup mic de mecanici elvețieni, cu scopul de a cere bani de răscumpărare de la familia lui Chaplin.

Planul lor a eșuat. Aceștia au fost prinși , iar cadavrul a fost recuperat după 11 săptămâni lângă lacul Geneva. Corpul său a fost reînhumat sub 1,8 metri de beton pentru a preveni alte incidente asemănătoare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.