Nume mari într-un nou dosar. Liviu Dragnea i-ar fi promis Alinei Bica funcţia de procuror general

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Biruitorul via Wikimedia Commons

Într-un nou dosar deschis pe numele Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT este acuzată că ar fi primit 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae care ar fi încercat astfel să scape de dosarul în care era acuzat de subminarea economiei naţionale, relatează digi24.ro.

În dosar apare și numele vicepremierului PSD Liviu Dragnea. Potrivit procurorilor, Ioan Niculae ar fi apelat la Liviu Dragnea pentru ca acesta să îl ajute cu o intervenţie la Alina Bica, la vremea respectivă procuror-şef al DIICOT.

Solicitarea lui Niculae era legată de tergiversarea soluţionării dosarului pâna la prescrierea faptelor, potrivit unor surse judiciare.

Alina Bica i-ar fi cerut procurorului de caz să oprească investigaţiile pe care le derula în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Liviu Dragnea. În schimb, Alina Bica urma să primească de la Ioan Niculae suma de 3,5 milioane de euro, la pachet cu promisiunea că omul de afaceri și Liviu Dragnea o vor sprijini să ajungă procuror general.

În prezent, fosta șefă a DIICOT este arestată preventiv într-un dosar în care procurorii DNA o acuză că ar fi oferit despăgubiri supraevaluate pentru un teren pe când era membră în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, primind
în schimb un teren în Snagov.

Recomandările editorilor GreatNews:

Guvernul lui Ponta de pe Facebook. Trei miniștri i-au dat „unfollow”
Geminide. Ploaia de meteori foarte strălucitori care ne luminează cerul la sfârșit de an
Fenomen rar, surprins în imagini de vis: Marele Canion, cufundat într-o mare de ceață

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.