Noul Windows este disponibil și în România. Cele mai importante schimbări

Microsoft anunță disponibilitatea Windows 10 începând de astăzi. Utilizatorii din 190 de țări au acces la noul sistem de operare ca upgrade gratuit sau preinstalat pe noile PC-uri şi tablete, anunță reprezentanții Microsoft.

Windows 10 include inovații precum Cortana, o aplicație pentru Xbox şi Microsoft Edge,oferind o experiență familiară, dar în același timp mai personală şi productivă. Noul sistem de operare, cel mai sigur Windows de până acum, potrivit celor de la Microsoft, este livrat ca serviciu şi ulterior actualizat automat cu cele mai recente inovații şi funcții de securitate.

„Astăzi intrăm într-o nouă eră Windows. Încă de la început, Windows 10 a fost unic – conceput cu ajutorul feedback-ului primit de la peste 5 milioane de fani, livrat ca serviciu şi oferit ca upgrade gratuit”, a declarat Terry Myerson, Executive Vice President, Windows and Devices Group Microsoft Corp. „Windows 10 a fost dezvoltat în acord cu viziunea noastră de a avea o experiență de operare mai personală, mai naturală, mai mobilă şi mai sigură. Suntem foarte încântați să oferim, împreună cu partenerii noștri, cel mai bun Windows care a existat vreodată, un sistem de operare care le va permite oamenilor şi organizațiilor din întreaga lume să realizeze lucruri extraordinare”, a mai adăugat Myerson.

  • Windows 10 vine cu numeroase experiențe și dispozitive inovatoare, printre care:
    Cortana – asistentul personal digital care vă ajută să găsiți rapid informațiile necesare la momentul potrivit;
  • Noul browser Microsoft Edge – permite utilizatorilor să navigheze, să citească şi să marcheze informațiile rapid, precum şi să partajeze informații pe Internet;
  • Aplicația integrată Xbox – aduce experiența Xbox pe dispozitivele Windows 10, de la prieteni, jocuri şi victorii;
  • Continuum – optimizează aplicațiile şi experiențele între modurile touch şi desktop;
  • Aplicații native precum Photos, Maps, Groove – noua aplicație de muzică de la Microsoftşi Movies & TV oferă opțiuni de divertisment şi productivitate. Cu OneDrive, fișierele pot fi partajate şi actualizate mai ușor pe orice dispozitiv;
  • Aplicația Microsoft Phone Companion – le permite telefoanelor iPhone, Android sau Windows să comunice fără probleme cu dispozitivele Windows 10;
  • Noile aplicații Office Mobile pentru tabletele Windows 10 sunt disponibile astăzi în Windows Store. Construite pentru scenarii de lucru on-the-go, aplicațiile Word, Excel şi PowerPoint oferă o experiență uniformă, touch-first, pentru tablete de dimensiuni mici. Special pentru ocaziile în care aveți nevoie de notițe digitale, aplicația integrată OneNote este pre-instalată în Windows 10. Lansarea aplicațiilor Office pentru desktop (Office 2016), programată pentru următoarea perioadă, vă va oferi cea mai bogată serie de funcții pentru crearea de conținut profesional. Concepute pentru precizia unei tastaturi şi a mouse-ului, aceste aplicații vor fi optimizate pentru PC-uri cu ecran mare, notebook-uri şi dispozitive 2 în 1 precum Surface Pro.

Windows 10 oferă opțiuni de securitate la nivel enterprise, astfel încât clienții își pot înlocui parolele cu opțiuni mai sigure, își pot proteja datele şi identitățile corporate şi pot utiliza doar soft-uri în care au încredere. Noile instrumente de management şi implementare simplifică gestionarea dispozitivelor, contribuie la reducerea costurilorşi permit companiilorsă-şi securizeze infrastructura prin integrarea cu sistemul de management din Microsoft Azure.

Noul Windows Store se deschide astăzi şi include deja noi aplicații dedicate Windows 10. Windows Store oferă o experiențăde achiziție facilă pentru aplicații populare gratuite şi contra cost, jocuri, filme, programe TV şi muzică, adaptate pentru toate dispozitivele Windows. Noul Windows Store este singurul magazin în care utilizatorii pot folosi Cortana pentru a-şi controla aplicațiile vocal şi pentru a primi notificări în timp real prin LiveTiles. Întregul conținut Windows Store este certificat de Microsoft pentru a asigura o mai bună securitate a dispozitivelor. Pe lângă aplicațiile Windows 8.1 existente precum Netflix, Windows Store oferă un flux constant de Aplicații Windows și jocuri noi şi actualizate, precumTwitter, Minecraft: Windows 10 Edition beta, Hulu, iHeart Radio, USA TODAY, Candy Crush Saga și altele, inclusiv WeChat și QQ, care vor fi lansate în curând.

Trecerea la Windows 10 este un proces simplu pentru clienții care utilizează Windows 7 sau Windows 8.1 pentru PC sau tabletă în variantă licențiată. Începând de astăzi, utilizatorii care şi-au rezervat upgrade-ul la Windows 10 vor fi notificați în valuri în momentul în care noul sistem de operare este pregătit pentru instalare pe dispozitivele lor. Pentru clienții business, Windows 10 este disponibil în acest moment pentru a fi partajat în mediile lor de lucru, iar începând cu 1 august, organizațiile care dețin licențede volum pot începe migrarea la Windows 10 Enterprise şi Windows 10 Education, mai spun cei de la Microsoft.

Începând de astăzi sunt disponibile programe de upgrade gratuite, iar Windows 10 va fi accesibil la scară largă în magazinele retail de la jumătatea lunii august şi până în septembrie în întreaga lume. Dispozitivele care rulează sistemul de operare Windows 10 vor fi disponibile în anumite magazine pe 29 iulie, la care se vor adăuga multe altele în săptămânile şi lunile viitoare.

reduceri emag

Recomandările editorilor GreatNews:

6 zile de reduceri mari la eMAG. Cele mai bune oferte ale verii
Reduceri eMAG MacBook. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru șoferi români în străinătate