Fenomen rar. A apărut o nouă insulă în mijlocul Dunării | VIDEO

insulă nouă dunăre galați
Foto: adevărul.ro

Pe Dunăre a apărut o nouă insulă, chiar în dreptul orașului Galați, după ce nivelul fluviului a scăzut foarte mult din cauza secetei, relatează „Adevărul”.

Insula este un mare banc de nisip și se află în mijlocul Dunării, în fața trecerii cu bacul către județul Tulcea.

Ea a mai apărut şi vara trecută (după ce nu mai fusese văzută mai bine de 6 decenii). Anul trecut însă insula era mai mică şi mai aproape de mal.

Limba de nisip este lungă de aproximativ 400 de metri şi lată de 10-20 de metri.

Potrivit mediafax.ro, locuitorii din Galați au început să meargă cu bărcile pe bancul de nisip, unde fac plajă şi pescuiesc.

În această perioadă, debitul fluviului a scăzut la jumătate faţă de media obişnuită a lunii iulie. În data de 17 iulie, debitul Dunării era de sub 3.000 de metri cubi pe secundă la Baziaş, la intrarea în ţară, debitul multianual specific lunii iulie fiind de 5.350 de metri cubi pe secundă, adică aproape dublu.

Din cauza limbii de nisip, bacul care face legatura între județele Galați și Tulcea face un ocol.

insulă nouă dunăre galați
Foto: Costel Crângan (adevărul.ro)
insulă nouă dunăre galați
Foto: adevărul.ro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.