Nouă elevi din Constanța au câștigat marele premiu NASA. Au proiectat o așezare umană pe planeta Venus

Elevii români au câștigat un concurs NASA care avea ca scop proiectarea unei colonii umane pe Venus. Foto: John Moffatt / Flickr
Elevii români au câștigat un concurs NASA care avea ca scop proiectarea unei colonii umane pe Venus. Foto: John Moffatt / Flickr

Elevii constănțeni au uimit juriul NASA în competiția de design spațial, reușind să proiecteze, în 3 zile, o așezare umană pe planeta Venus.

Românii au făcut echipă cu elevi din SUA, China și India. Au proiectat așezări pe care oamenii ar putea să colonizeze planeta Venus, unde nu există condiții care să suțină viața, anunță Știrile TVR.

”Colonizarea planetei Venus este o adevărată provocare. Trebuie să ținem cont de mediul care se află acolo, de presiunea extremă, echivalentă cu presiunea pe care o simțim la 900 de metri sub apa mării, de temperaturile de 462 de grade”, a spus un elev român.

Elevii constănțeni au fost coordonați de profesorul Ion Băraru, care nu este la prima izbândă de acest fel în ultimii ani, tinerii pe care i-a pregătit cucerind peste 70 de premii la competițiile organizate de NASA.

La cea de-a 24 ediţie a concursului de design spaţial organizat de agenția spațială americană au participat 240 de elevi din toată lumea.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.