Nord-coreenii schimbă prefixul la numerele de telefon din motive ideologice

Regimul de la Phenian a ordonat unui operator de telefonie să adauge un 2 prefixului 191, pentru a marca anul nașterii lui Kim Ir-Sen, părintele națiunii nord-coreene.

Printr-o eficientă directivă, Partidul a ordonat companiei de telefonie Koryolink să modifice prefixul numerelor sale, pentru a le da și o conotație naționalistă. Astfel 191 s-a transformat în 1912, fix anul nașterii ”Liderului Suprem”.

În șapte ani de activitate pe strâmtorata rețea de telefonie nord-coreeană, firma a adunat 2,5 milioane de abonați, majoritatea provenind din rândul celor mai înstăriți dintre nord-coreeni, scrie The Guardian.

Deși un telefon mobil costă cât o cincime din salariul anual din Republica Populară și Democrată Coreeană, piața telefoniei mobile a crescut enorm în ultimii ani.

Chiar și așa, convorbirile sunt rezervate doar elitei: serviciile unei alte companii de telefonie mobilă, Kangsung Net, oferă pachete plecând de la 200 de minute.

Abonamentul pe trei luni la Koryolink costă 3.000 de woni nord-coreeni (1,5 lei), fiind cu o 50 de bani mai scump decât cel oferit de Kangsung Net.

Recomandările editorilor GreatNews: