Nokia și BlackBerry vor să cucerească din nou lumea telefoanelor mobile

Noile telefoane de la BlackBerry și Nokia
Noile telefoane de la BlackBerry și Nokia

Nokia a readus la viață Nokia 3310, la târgul de tehnologie Mobile World Congress de la Barcelona. Noul telefon are aceeași formă, însă este mai subțire și mai ușor.

Cu o singură încărcare ar trebui să țină bateria până la o lună sau 22 de ore de convorbiri. Nokia 3310 ar urma să coste în jur de 60 de euro și va fi disponibil în șase culori.

Dispozitivul se poate conecta la internet, dar nu poate rula aplicații precum Facebook sau Twitter. De asemenea, HDM Global, compania care deține acum bradul Nokia a mai lansat și trei smartphone-uri cu Android: Nokia 3, Nokia 5 și Nokia 6.

Cel mai performant, Nokia 6, are un ecran full HD de 5,5 inci, un procesor Snapdragon 430, 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Camera principală are 16 megapixeli, iar cea secundară este de 8 megapixeli. Prețul va fi de 242 de dolari.

Nokia 5 are un ecran de 5,2 inci și carcasă de aluminiu. Procesorul este un Snapdragon 430, memoria RAM este de 2GB și capacitatea de stocare este de 15GB. Camera principală este de 13 megapixeli. Prețul va fi de 199 de dolari.

Nokia 3, care va costa 147 de dolari, are un ecran de 5 inci, un procesor MediaTek, spațiu de stocare de 16GB și o memorie RAM de 2GB. Camera principală este de 8 megapixeli.

Și BlackBerry a lasat la târgul de la Barcelona smartphone-ul KeyOne. Acesta are un ecran de 4,5 inci, cu o rezoluție de 1620 X 1080. Camera foto principală are 12 megapixeli, iar cea secundară are 8 megapixeli. Procesorul este un Snapdragon 625, memoria RAM este de 3GB, iar spațiul de stocare este de 32GB.

De asemenea, bateria este de 3.505 mAh, iar sistemul de operare va fi Android 7.1. BlackBerry mizează în continuare pe tastatura fizică. KeyOne va costa în jur de 600 de euro și va intra pe piață în luna aprilie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.