Nokia revine în forță cu un telefon de top

Nokia 8
Nokia 8

Finlandezii de la HDM Global, care au preluat brandul Nokia de la Microsoft, au anunțat un smartphone cu dotări de ultimă generație.

Noul smartphone Nokia 8 va avea lentile optice pentru cameră semnate de producătorul german Carl Zeiss. De asemenea, tot în ceea ce privește camera, noul Nokia va avea aplicația Dual-Sight, care presupune transmiterea live a două imagini în același timp. Mai exact, pe o jumătate din ecran se pot transmite imaginile surprinse de camera principală, iar pe cealaltă ce filmează camera frontală, folosită în special pentru selfie și videoconferințe.

O altă aplicație interesantă este Nokia OZO, despre care producătorii telefonului spun că folosește o tehnologie audio spațială, folosită de producătorii de film de la Hollywood.

Nokia va funcționa cu sistemul de operare Android, versiunea 7.1.1 nemodificată. Are un ecran IPS de 5,3 inci, cu rezoluție QHD, de 2560 X 1440 pixeli. Procesorul va fi un Qualcomm Snapdragon 835. Memoria RAM este de 4GB, iar memoria internă este de 64GB și poate fi extinsă cu un card de până la 256 GB.

Smartphone-ul de top de la Nokia va avea două camere foto principale care vor prelua imagini în același timp. Mai exact, una va face fotografii color și cealaltă imagini alb-negru, care apoi sunt combinate.

Bateria va avea o capacitate de 3.090 mAh și suportă standardul de încărcare rapidă Qualcomm. Telefonul va apărea pe piață în luna septemrbie și va avea un preț de vânzare de aproximativ 600 de euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.