Noi trasee turistice într-un ținut superb din România, amenajate cu fonduri europene

ținutul pădurenilor
Ținutul Pădurenilor. Foto: hunedoaraonline.uv.ro

Ținutul Pădurenilor din județul Hunedoara este acum oficial promovat turistic, printr-un proiect european în valoare de 210.000 de euro. Cu ajutorul fondurilor europene, în zonă au fost amenajate și marcate trasee etnografice, istorice sau ecumenice, informează digi24.ro.

Ținutul Pădurenilor se întinde între Țara Haţegului, Valea Mureșului și Munții Poiana Ruscă.

Pe cea mai înaltă colină din comuna Ghelari, autorităţile au construit un observator turistic de 20 de metri înălțime. De aici, turiştii pot admira frumuseţile zonei: se pot vedea întregul Ținut al Pădurenilor, Munții Apuseni și cetatea Devei. În zilele senine se poate vedea foarte clar și Masivul Retezat.

Au fost amenajate şapte trasee care îi duc pe turiști în inima Ţinutului Pădurenilor. Pe 200 de kilometri pot admira obiective istorice, foste zone miniere, biserici și mânăstiri. Printre traseele pe care se vor putea plimba se numără Drumul Marmurei, Calea Fierarului sau traseul de pe Valea Runcului.

„La Alun este o biserică din marmură, este la Ruda la fel. În zonă s-au păstrat încă tradițiile, atât culinare, cât și etnologice, avem plăcintele pădurenești care sunt de o bunătate excepțională”, a explicat Maria Pașcu, consilier turistic, pentru postul de televiziune.

Alte obiective turistice din zonă sunt Casa memorială Drăgan Munteanu (solist vocal de folclor muzical românesc), furnalul de la Govăjdie, Biserica fetelor, pădurea de corn sau pădurea de castani.

ținutul pădurenilor
Harta Tinutului Padurenilor. Foto: Tinutul Padurenilor (Facebook)
ținutul pădurenilor
Ținutul Padurenilor. Foto: Tinutul Padurenilor (Facebook)
tinutul padurenilor
Port tradițional. Foto: pensiuneacasiana.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

La țară, ca afară. Comuna din România care arată ca un orășel din Occident
Zeci de locuri de muncă în magazine din Marea Britanie. Salariile ajung la 1.500 euro pe lună
Șapte metode prin care găsești bilete ieftine de avion