Nivel uriaș de alcoolemie în sânge. Un moldovean i-a uluit pe medici

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Un bărbat din județul Galați a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență , cu un nivel de alcoolemie în sânge care i-a impresionat pe medici.

Acesta a fost adus cu ambulanța după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral, iar la analize a reieșit că avea o alcoolemie în sânge de 6,3 la mie.

Potrivit șefului Serviciului Județean de Ambulanță Galați, Mihai Polinschi, bărbatul a fost adus la spital în noaptea de duminică spre luni din localitatea gălățeană Vârlezi.

„Este vorba despre un pacient de 40 de ani, care prezenta un traumatism carnio-cerebral. El a intrat în stop cardiac, a fost resuscitat, ventilat mecanic şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi unde s-a stabilit că avea o alcoolemie în sânge de 6,3 la mie.

Până acum, în judeţ, din experienţa mea, nu am mai înregistrat un astfel de caz, cu valori atât de ridicate ale alcoolemiei. Au mai fost cu 4, 5, dar cu 6,3 la mie nu”, a spus Polinschi, potrivit Agerpres.ro.

Acesta ar fi băut toată ziua de duminică, s-ar fi dezechilibrat și a căzut, lovindu-se la cap. Din nefericire, bărbatul a murit la spital.

Însă, în ceea ce privește nivelul de alcool în sânge măsurat, recordul îl deține o femeie din Iași. În 2012, pe 11 februarie, doctorii ieșeni anunțau că au primit o pacientă în vârstă de 63 de ani cu un nivel de alcool de 7,55 la mie în sânge.

Femeia a fost adusă la spital de un taximetrist care a văzut-o că a căzut din picioare în fața unui bloc. Femeia a reacționat atunci bine la tratament și a scăpat.

Medicii ieșeni spuneau că în 2011 au mai avut un caz, al unei femei de 62 de ani, care a ajuns la Urgențe cu o alcoolemie de 7,37 la mie în sânge.

La nivel european, recordul ar fi fost stabilit de un polonez. În vara lui 2013, un tânăr de 30 de ani a fost găsit aproape mort într-un șanț aproape de Nowa Deba, în sud-estul Poloniei.

Acesta a supravețuit, deși avea o alcoolemie de 13,74 la mie. Echipa medicală se întreba atunci dacă nu cumva e un record mondial al nivelului de alcoolemie măsurat. Bărbatul avea un edem cerebral care începuse să se formeze.

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.