Nicolae Bănicioiu și-a dat demisia din PSD și i se alătură lui Ponta

nicolae bănicioiu
Foto: Facebook

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, a confirmat, vineri, 25 mai, că își dă demisia din PSD, partidul condus de Liviu Dragnea, pentru a i se alătura lui Victor Ponta în partidul „Pro România”.

„Am luat decizia de a fi alături de colegii mei din guvernarea Ponta, guvernare în care am făcut multe lucruri bune, cu care am câștigat alegerile în 2012. Supărarea mea față de conducerea partidului este cunoscută, lipsa de consecvență și deprofesionalizarea continuă. Nu mai pot fi părtaș la toate aceste lucruri. Stânga românească trebuie să rămână reprezentată de oameni profesioniști. Ce se întâmplă acum în partid nu mai are nicio legătură cu PSD. E doar o mică grupare de la PDL, care a pus mâna pe putere. Nu ăsta este partidul în care am intrat și în care am crescut. Liviu Dragnea trebuie să înțeleagă că trebuie să termine cu ipocrizia”, a declarat Bănicioiu, citat de Digi24.

Nicolae Bănicioiu a criticat partidul și după congresul PSD din martie: „N-am vrut să îl pun în dificultate nici măcar pe L. Dragnea ori pe altcineva din conducerea PSD dar din păcate, aceștia au ales ei singuri calea de a ne face de râs! În fața membrilor PSD, a primarilor, a activului PSD dar și a simpatizanților și votanților noștri”.

„Frica de păreri contra ori întrebări incomode nu ne recomandă oamenilor de lângă noi, care au înfruntat de multe ori atitudini neprietenoase sau chiar răutăcioase uneori, sa rămână alături de PSD! Un PSD modernizat nu înseamnă politica ghiocelului sau stârpirea oricarei forme de dezbatere”, scria pe Facebook Nicolae Bănicioiu după Congresul PSD.

„Șefii noștri au dorit un congres fără competiție și fără surprize, fără încredere și colegialitate! Cred că nu era nevoie de a aduce 3.900 de martori la o astfel de scenetă! Oamenilor noștri din teritoriu le datoram altceva: respect!!!”, mai spunea el.

Nicolae Bănicioiu nu este singurul nume important care părăsește PSD-ul în aceste zile. În ultimul timp și-au dat demisia din PSD pentru a intra în partidul Pro România și fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre și deputații Gabriela Podașcă, Marilena Meiroșu și Cătălin Nechifor.

Partidul Pro România a fost fondat de fostul premier Victor Ponta și de fostul președinte al Partidului Conservator Daniel Constantin.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.