Niciun islandez sub 25 de ani nu crede că Dumnezeu a făcut lumea

Biserică din capitala Islandei, Reykjavik (Wikimedia Commons)
Biserică din capitala Islandei, Reykjavik (Wikimedia Commons)

0,0% din tinerii islandezi cred în versiunea biblică a creației, potrivit unui nou sondaj de opinie realizat în această țară.

Islanda este o națiune care crede tot mai puțin în Dumnezeu. Un nou sondaj de opinie arată că mai puțin de o jumătate din populație e credincioasă, dar și că 40 la sută din tinerii islandezi sunt atei, scrie Iceland Magazine.

Ancheta nu a reușit să găsească nici măcar un islandez sub 25 de ani care să accepte teoria creației din Biblie: 93,9% fiind de acord cu teoria Big Bang-ului, iar 6,1 procente nu și-au exprimat nicio opinie în acest sens.

Doar 46,6% dintre islandezi cred în Dumnezeu, aceasta fiind cea mai mică proporție din istorie.

Doar bătrânii Islandei rămân devotați credinței, peste 80 la sută dintre persoanele de peste 55 de ani declarându-se a fi creștine.

Chiar și așa, peste 16,6% dintre ei sunt foarte nesiguri în ceea ce privește originea existenței, neavând nicio opinie despre felul în care a apărut lumea.

În România, 96% din cetățeni cred în Dumnezeu, 89% sunt de părere că există sufletul și 85% sunt convinși de existența îngerilor, potrivit unui sondaj IRES, publicat anul trecut.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea românului care a refăcut traseul din „Toate pânzele sus”
7 sfaturi pentru a atinge fericirea în 7 zile
Cele mai căutate locuri din România de către turiștii străini