Neymar, de la Barcelona la PSG. Cel mai scump transfer din istoria fotbalului

Marcello Casal Jr/Agência Brasil / Wikimedia Commons

Conducătorii clubului francez Paris Saint Germain au reușit să îl aducă în capitala Franței pe starului brazilian Neymar. Suma transferului este una care încalcă regulamentul privind fair-play-ul financiar al UEFA, au acuzat reprezentații primei ligi spaniole.

La Liga nu poate însă bloca transferul lui Neymar, iar brazilianul este deja așteptat la Paris. Patronii PSG au plătit suma de 222 de milioane de euro, plus taxe, pentru Neymar, contravaloarea clauzei de reziliere stabilită de FC Barcelona. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani, care a jucat pentru Barcelona din 2013, are contract pe 5 ani cu PSG.

Messi: „A fost o plăcere imensă să fiu alături de tine în toți acești ani”

Până acum, cel mai scump transfer din istoria fotbalului a fost aducerea lui Paul Pogba la Manchester United, pentru 105 milioane de euro.

Reacția liderului din teren al FC Barcelona, Lionel Messi, nu s-a lăsat mult timp așteptată. „A fost o plăcere imensă să fiu alături de tine în toți acești ani, prietene Neymar. Îți doresc mult succes în această nouă etapă a vieții tale”, a scris Messi pe Instagram.

Președintele La Liga, Javier Tebas, acuză Qatarul că injectează fonduri în PSG, violând astfel regulile fair play-ului financiar al UEFA și cele legate de concurență în Uniunea Europeană. Împotrivirea lui Tebas, care a anunțat că va sesiza UEFA în acest caz, a determinat reprezentanții legali ai lui Neymar să plătească suma de 222 de milioane de euro direct clubului FC Barcelona. Normal era ca suma să fie plătită ligii, iar aceasta direcționa apoi banii către catalani.

Top cele mai mari transferuri din fotbal:

Neymar – 222 milioane de euro
Paul Pogba – 105 milioane de euro
Gareth Bale – 101 milioane de euro
Cristiano Ronaldo – 94 milioane de euro
Gonzalo Higuain – 90 de milioane de euro

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.