Naționala României de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la Euro 2017

Naționala de nevăzători a României este între cele mai bune zece echipe din Europa (Foto: Desteptarea.ro)
Naționala de nevăzători a României este între cele mai bune zece echipe din Europa (Foto: Desteptarea.ro)

Echipa națională de fotbal a nevăzătorilor din România s-a calificat la Campionatul European, după ce a câștigat Turneul de Calificare organizat la Bacău.

Echipa nevăzătorilor români s-a calificat în semifinalele competiției preliminare, după ce a depășit faza grupelor, din care au mai făcut parte Georgia, Albania și Irlanda.

În semifinale, tricolorii nevăzători au învins clar Cehia cu 4-1, asigurându-și locul la turneul final din Germania, care va avea loc în luna august a acestui an. În ultimul meci al turneului, împotriva Georgiei, cealaltă echipă care s-a calificat la Euro 2017, România a ieșit învingătoare cu 1-0.

”În sfârșit avem o echipă a României care pleacă la «Europene». Felicitări băieților noștri, felicitări pentru că această echipă ne încântă pe noi, toți românii, și ne fac cinste. De asemenea, îi felicit pe toți cei care au participat la acest campionat și cred că e mare lucru să faci ce fac acești oameni pe teren, și mai mult decât atât, cred că sunt un exemplu pentru noi toți”, a declarat pentru ziarul Deșteptarea, Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

Fotbalul pentru nevăzători nu are o tradiție importantă în România, fiind practicat doar de patru ani. În multe dintre țările europene occidentale, nevăzătorii joacă fotbal într-un cadru organizat de peste două decenii.

La întrecerea de la Berlin, din această vară, vor mai fi prezente și naționalele Germaniei, Franței, Rusiei, Turciei, Poloniei, Marii Britanii, Spaniei și Italiei.

”Sunt bucuros pentru trofeul căștigat, dar sunt mai bucuros că vom merge în Germania pentru Campionatul European unde vom întâlni cele opt puteri ale Europei. Trebuie să fim realiști, nu cred că în Germania vom reuși să ajungem să jucă pentru medalii, dar vom lupta în toate meciurile. Trebuie să mai spun că sunt mândru de toți jucătorii pe care îi felicit din suflet pentru tot ce au realizat”, a spus și antrenorul naționalei de nevăzători, Sorin Lepădatu.

Iată lotul echipei naționale a României de nevăzători:

Ionuț Anton (Bacău), Florin Covaci (Bacău), Tibi Păun (Buzău), Mihai Nistor (Buzău), Cosmin Calotă (București), Alex Cucu (București), Adrian Botez (care joacă la campioana Germaniei), Vlad Tofan (Moinești), Marius Corolea-ghid și Sorin Lăpădatu-antrenor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.