Naționala de fotbal a României are stemă nouă

Așa va arăta stema pe care o vor purta pe piept jucătorii naționalei de fotbal a României. Foto: FRF
Așa va arăta stema pe care o vor purta pe piept jucătorii naționalei de fotbal a României. Foto: FRF

Federația Română de Fotbal încearcă să schimbe destinul nefericit al tricolorilor printr-o reîmprospătare a imaginii. A fost lansat noul brand al fotbalului românesc.

”Echipa națională are prima identitate de brand din istorie și un nou echipament cu tricolor”, anunță site-ul FRF, care o indică pe Aneta Bogdan, managing partner al companiei Brandient, drept creatoarea noii imagini a tricolorilor.

Blazonul cu care vor lupta de acum jucătorii primei reprezentative cuprinde o reinterpretare modernă a stemei naționale și simbolurile adaptate ale celor cinci provincii românești concentrate în jurul unui pentagon asemănător celui de pe mingile de fotbal, mai precizează comunicatul.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, crede că noul blazon și noul echipament vor fi o ”chemare la unitate și dăruire”. FRF își continuă colaborarea cu firma de echipament Joma, care va furniza noile haine ale fotbaliștilor români.

Este fabricat din poliester special pentru sport căruia i s-a aplicat un tratament special de ultima generație ce oferă articolelor o mai mare rezistență la transpirație.

Așa arată noile echipamente ale naționalei de fotbal a României. Foto: FRF
Așa arată noile echipamente ale naționalei de fotbal a României. Foto: FRF

Să sperăm că fotbaliștii români vor fi ajutați de aceste modificări de imagine pentru a se califica la un turneu final în viitorul apropiat. Cum România nu a mai ajuns de 20 de ani la Cupa Mondială, ratând lamentabil calificarea pentru Rusia 2018, obiectivul tricolorilor este Euro 2020, turneu pan-european în care și Bucureștiul ar urma să găzduiască mai multe partide.

”Mă bucur foarte mult că noul drum pe care l-a început Echipa Națională coincide cu acest nou echipament și această nouă identitate. Știți că am fost, sunt și voi fi mereu un luptător și un patriot – de aceea cred că va conta foarte mult pentru jucători să poarte cu și mai multă mândrie acest tricou înnobilat cu blazonul României și să lupte în fiecare secundă pentru toți românii”, a spus selecționerul României, Cosmin Contra.

Pentru naționala de fotbal a României urmează două meciuri amicale spectaculoase, cu Turcia, la Cluj, și cu Olanda, la București. Vizita turcilor lui Mircea Lucescu va avea loc în 9 noiembrie, în timp ce duelul cu olandezii – și ei absenți de la Cupa Mondială din 2018 – va avea loc în 14 noiembrie.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.