Muzică pentru mii de oameni în stradă. Ce se pregătește în memoria victimelor #Colectiv

Imagine surprinsă de fotograful Octav Drăgan
Imagine surprinsă de fotograful Octav Drăgan

Ziua de azi a adus o nouă veste tristă. Numărul celor care și-au pierdut viața în urma tragediei de la clubul Colectiv a ajuns la 53 de persoane. Două persoane internate la spitalul Floreasca, un bărbat și o femeie, au murit noaptea trecută. Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, a murit aseară, după ce a aterizat pe aeroportul din Franța.

Starea lui de sănătate a început să se înrăutățească în avion, înainte să aterizeze. Medicii l-au resuscitat timp de 45 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

Mai mulți apropiați ai celor care și-au pierdut viața în urma tragediei din Colectiv anunță că vor să organizeze un concert special în Piața Universității din Capitală, Vinerea Viitoare, pe 20 noiembrie.

„Cunoașteți personal oameni care cântă? Prin trupe sau doar for fun? Copiați textul de mai jos și trimiteți-l către ei! O să vă felicitați pentru ce ați făcut Vineri, pe 20 Noiembrie la ‪#‎ColectivUnplugged‬”, transmit cei care au anunțat evenimentul pe Facebook.

De asemenea, există un mesaj și pentru artiștii care vor să urce pe scenă, în Piața Universității:  „Aș vrea să te invit alături de noi la evenimenul unplugged din Piața Universității – în memoria victimelor de la Colectiv – vineri 20 Noiembrie, ora 19:30. Nu este un eveniment afiliat politic sau comercial. E organizat spontan de prietenii celor care au murit”. Mai multe detalii găsiți AICI.

Tragedia #Colectiv. Să nu uităm!

În urma incendiului din clubul Colectiv, 53 de persoane și-au pierdut viața, iar alții sunt în continuare în stare critică în spital.

Incendiul a pornit de la un joc de artificii, care a aprins buretele antifonic care acoperea stâlpii şi tavanul clubului bucureştean. Unii martori susţin că, la apariţia primelor flăcări, solistul Andrei Găluţ a cerut, calm, un extinctor.

Nu l-a primit însă, iar focul s-a răspândit extrem de rapid. Oamenii s-au năpustit spre singura ieşire din club, cei care se aflau în apropierea acesteia reuşind să se salveze. Buretele încins de pe tavan a început să cadă pe oameni, mulţi dintre spectatori murind pe loc.

Cei trei patroni ai clubului au fost arestaţi preventiv. Potrivit motivării judecătorilor, cei trei reprezintă un pericol public pentru societate, prin comportamentul pe care l-au avut. Au mai fost arestați și reprezentanți ai firmei care s-a ocupat de elementele pirotehnice. S-a deschis și un dosar la DNA, în care este cercetat și primarul demisionar Cristian Popescu Piedone. Acesta a fost arestat inițial, însă apoi eliberat după ce a contestat decizia primei instanțe.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.