Un nou muzeu privat deschis în România va aduce colecții din toată lumea

Muzeu Postmodernism Foto: Facebook Postmodernims Museum

PostModernism Museum (PMM) Bucureşti este un nou centru cultural, o iniţiativă privată, non-profit, a unui grup de manageri culturali şi curatori români și s-a deschis în luna aprilie în București.

Situat într-o clădire din Pipera, centrul este primul muzeu privat din Europa Centrală și de Est care face parte din Asociaţia Muzeelor Private din Lume. Aici, vizitatorii pot vedea expoziții de fotografie inedite, proiecții de film și pot participa la ateliere.

„Suntem printre primii iniţiatori privaţi care deschid un muzeu românesc care nu este public, sincronizându-ne astfel cu tendinţele novatoare mondiale care scot producţia culturală muzeală din sfera exclusiv publică şi o plasează în zona privată şi independentă”, a explicat unul dintre proprietarii muzeului pentru B365.ro.

Situat în Pipera, pe Șos. București Nord 15-23, clădirea Kingston, muzeul îi așteaptă pe vizitatori , iar intrarea este gratuită.

„Urmărim prin proiectul PostModernism Museum o creştere organică, în relaţie desigur cu întregul context social şi cultural românesc la care ne referim, în special atunci când ne adresăm dezvoltării publicurilor”, adaugă proprietarii.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă colecții private de la colecționari, galerii și muzee din România și din lume.

„PostModernism Museum urmăreşte să fie collectors museum şi să aducă spre vizionarea şi interacţiunea publicurilor sale colecţii private de artă modernă şi contemporană de la colecţionari, galerii şi muzee din România şi din lume. Calitatea de membru al Asociaţiei Globale a Muzeelor Private îi oferă un avantaj extraordinar, cel de a putea găzdui şi promova colecţii private din toată lumea pentru un public nu doar local sau naţional, ci şi regional” a mai explicat proprietarul.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai vechi european, descoperit în România
Descoperire de excepție în România: „Fiara teribilă” de acum 7 milioane de ani

Skinny Jeans, blugii care îți distrug sănătatea
Un pui de hipopotam, primit ca o vedetă la Grădina Zoologică

Nunți de poveste în 70 de țări. Cum au fost primiți tinerii în România

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.