Mutare importantă în politică. PSD pierde un aliat important în Parlament

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Șefii UNPR au decis ca începând din luna februarie, să se separe în Parlament de PSD. Dicizia ca UNPR să aibă grupuri parlamentare separate în Camera Deputaților și Senat a fost confirmată de președintele UNPR, Gabriel Oprea, la Digi24.

Liderii partidului ar fi depus deja la Parlament documente prin care cer grupuri separate de PSD. În Parlament, UNPR are 21 de senatori și 51 de deputați.

Săptămâna trecută, liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că partidul său ia în calcul și o participare separată la alegerile locale și vrea să obțină 10% din voturi.

„Vrem ca, indiferent de modul în care vom candida, UNPR să obțină minim 10% din voturi. Poate părea un obiectiv ambițios, dar mizăm pe aleșii noștri locali și pe echipa puternică din teritoriu”, a declarat Gabriel Oprea.

Acesta le-a mai amintit celor de la PSD că UNPR a fost „loial” guvernării, „nu a trădat” și „s-a ținut de cuvânt, ceea ce este un lucru mai rar în politică”.

De partea cealaltă, PSD s-a reunit la Sinaia și discută viitorul coaliției cu UNPR și dacă va mai exista vreo alianță cu partidul lui Gabriel Oprea pentru alegerile locale, care vor avea loc în luna iunie. Potrivit unor surse din PSD, cei mai mulți lideri ai partidului nu mai vor o colaborare cu UNPR.

Majoritatea filialelor PSD ar refuza o candidatură alături de UNPR în alegerile locale și parlamentare din cazua imaginii proaste pe care o are și din cazua unor sondaje care arată că social-democrații ar putea câștiga mai multe voturi candidând singur.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai bune locuri de muncă pentru români în serviciile de sănătate străine
Cele mai frumoase case din copaci. 12 locuințe în imagini superbe
Povestea fotografiei care s-a vândut cu 1 milion de dolari

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.