A murit Verestoy Attila, lider UDMR

FOTO: UDMR

Liderul UDMR Attila Verestoy a murit. Potrivit Hotnews.ro, Verestoy Attila avea 63 de ani și suferea de cancer. Acesta se afla la Viena, pentru a face tratament. S-a născut la 1 martie 1954, în municipiul Odorheiul Secuiesc din județul Harghita și era de profesie inginer chimist. A fost senator în toate legislaturile începând cu 1990.

Senatorul UDMR era și unul dintre cei mai bogați parlamentari. Potrivit declarațiilor sale de avere, deținea mai multe suprafețe de teren în București, Harghita și Ilfov, două case în Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament în Odorheiu Secuiesc și alte două în București.

Mai avea un autoturism BMW X3 și un altul Audi S8, o colecție de bijuterii estimată la 58.000 de euro și o colecție de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 de euro. Senatorul mai avea și sume de bani în euro și în lei în mai multe conturi bancare și fonduri de investiții.

Potrivit Libertatea.ro, la sfârşitul anului 2011, Verestoy Attila avea o avere de aproximativ 70 de milioane de euro, aflându-se în ultimii 15 ani în topurile celor mai bogaţi politicieni români.

La începutul anilor `90, revista Academia Cațavencu l-a poreclit „Drujba lui Dumnezeu”, pentru că votanții săi erau dintr-o zonă în care principala afacere era tăierea pădurilor și exploatarea buștenilor sau a cherestelei și exportul către Austria și Ungaria. De asemenea, numele său a fost legat deseori de exploatarea pădurilor din Harghita și Covasna, însă nu a fost pus niciodată sub acuzare.