A murit Michele Ferrero, omul care a îndulcit lumea

Michele Ferrero, cel mai bogat italian și proprietarul unui imperiu de ciocolată, s-a stins din viață ieri, la Monaco, la vârsta de 89 de ani.

Grupul Ferrero, care are vânzări anuale de 8 miliarde de euro în toată lumea, va rămâne în mâinile familiei, după ce Michele, fiul fondatorului Pietro, a reușit să îl transforme într-una dintre marile companii ale Europei, cu afaceri în 53 de țări din întreaga lume.

Michele Ferrero a inventat crema de ciocolată Nutella, pralinele Ferrero Rocher, ouăle Kinder și dulciurile Tic Tac, transformând o firmă de provincie în cel mai important grup financiar privat din Italia.

Cu o avere de peste 20 de miliarde de euro, el era cel mai bogat italian și pe locul 30 în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. Miliardarul s-a stins din viață în casa sa din Monaco, după mai multe luni de suferință.

Fiul său, Giovanni, va prelua, cel mai probabil, compania, după ce fratele său, Pietro, care ar fi trebuit să îi urmeze lui Michele Ferrero la conducere, și-a pierdut viața în urma unui atac de cord.

Michele Fererro avea reputația unui om serios, puternic, care s-a menținut mereu departe de ochii presei, însă care și-a recompensat mereu cu generozitate angajații și a contribuit mult la dezvoltarea comunităților în care își desfășura afacerile.