A murit Ioan Gyuri Pascu

Ioan Gyuri Pascu (1961-2016)
Ioan Gyuri Pascu (1961-2016)

Artistul Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață. Avea 55 de ani.

Fostul component al grupului umoristic Divertis a încetat din viața în urma unui stop cardio-respirator. Procedurile de resuscitare ale medicilor SMURD București nu au avut succes, iar Ioan Gyuri Pascu a decedat în jurul orei 6:00 dimineața.

Artistul se retrăsese din viața publică în ultima perioadă, din cauza unor probleme de sănătate.

Ioan Gyuri Pascu, muzician și actor român, s-a născut în 31 august 1961, iar din 1987 a devenit membru al grupului Divertis.

Ioan Gyuri Pascu a abordat mai multe stiluri muzicale în carieră: rock, blues, pop sau reggae. Ca actor, el a jucat în mai multe filme de lung metraj, precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, și ”Occident” – în regia lui Cristian Mungiu.

A fost și jurnalist sportiv și comentator de sport, dar și autor al mai multor cărți de spiritualitate și pentru copii.

Omagiile pentru omul care a fost Ioan Gyuri Pascu nu au întârziat să apară.

”Cred că bunul simţ, modestia exagerată şi un anumit tip de frământare interioară specifică oamenilor cu suflet mare au frânat o carieră care ar fi meritat mult mai mult. Cei apropiaţi însă (printre care, din nefericire, nu mă aflu) au fost cei mai câştigaţi pentru că s-au aflat în raza de acţiune a sensibilităţii lui. Dumnezeu să te odihnească, Gyuri”, a scris Tudor Chirilă, care a precizat că îi datorează lansarea sa în muzică, fiind primul producător care a crezut în formația Vama Veche.

”Gyuri era extrem, extrem de sensibil, foarte profund, nu judeca pe nimeni, era un om aparte, era un artist, avea o spiritualitate aparte, era un om special. Un artist nu se retrage niciodată de pe scenă, un artist rămâne artist până când nu mai este. Din păcate, ajungem să ne dăm seama că pleacă artiști de lângă noi în momente din acestea, mult prea târziu, din păcate”, a precizat și Monica Anghel, la Digi 24.

”Gyuri era cu adevărat special, aş putea spune unic chiar. Un amestec exploziv de talent, carismă şi inteligenţă umană şi artistică”, a scris Jojo pe Facebook.