Monica Macovei își lansează noul partid de 1 Martie: „Vom lansa al treilea pol politic”

monica macovei
Monica Macovei. Foto: Pagina de Facebook Monica Macovei

Monica Macovei, europarlamentar și fostă candidată la președinția României, a anunțat pe rețeaua de socializare Facebook data la care își lansează noul partid politic a cărui înființare a anunțat-o în urmă cu câteva luni. Lansarea partidului, la care Macovei și-a invitat susținătorii, va avea loc pe 1 martie, la Casa de cultură a studenților din București.

Iată mesajul postat de Monica Macovei pe Facebook:

„Dragi membri și simpatizanți ai Asociației M10,
Dragi prieteni care credeți

• în libertate, dreptate, justiție și dreptul la proprietate privată,
• în libertatea de gândire, de exprimare și de asociere,
• în dreptul oamenilor liberi să-și urmărească interesele, fără a afecta libertățile și drepturile celorlalți,
• în inițiativa privată și economia de piață,
• în intervenția minimă a statului – sursă de corupție și ineficiență – în economie,
• în transparența guvernării și libera concurență,
• în muncă și dreptul oamenilor de a nu fi jecmăniți de guvernanți pe urma muncii lor,
• în solidaritatea reală față de cei abuzați sau cu adevărat în nevoie,

Vă invit pe 1 martie 2015 în București, la sala Grigore Preoteasa a Casei de cultură a studenților (Calea Plevnei nr. 61), orele 13.00 – 15.30, unde vom face un pas mai departe, așa cum am promis la finalul campaniei prezidențiale din 2014: nașterea unui al treilea pol politic în România, fără baroni, fără finanțări murdare. Suntem o forță uriașă de schimbare, pentru că noi credem în mod autentic în libertate, dreptate și schimbare.

Vă invit să veniți să ne întâlnim și să dăm împreună un semnal al schimbării și modernizării: decizia privind viitorul României trebuie să se întoarcă la oameni, nu mai trebuie să rămână în mâinile unui grup restrâns, cu interese economico-financiare transpartinice și ilegitime.

Monica”.

Lansarea noului partid politic va avea loc în cadrul unui eveniment programat pentru ora 13.00.

„Suntem oameni din societatea civilă. Suntem oameni care n-au mai făcut politică. Suntem și oameni a căror voce a fost redusă la tăcere în vechi partide de dreapta. Suntem oameni ca tine. Vino pentru a face împreună primul pas pe o a treia cale. Celelalte două căi ne-au dus în aceeași fundătură: corupție și minciună. Orice am ales, așteptările ne-au fost înșelate. Ei nu au creat partide pentru oameni, ci au folosit oameni pentru partide”, a mai scris Monica Macovei pe Facebook.

„Vom lansa un al treilea pol politic în România, unul care urmărește creșterea economică neîngrădită și păstrarea fermă a direcției spre vest. Doar dacă ne organizăm putem fi o forță de schimbare în bine a societății românești”, se mai arată în descrierea evenimentului.

Recomandările editorilor Great News:

Cum alegi becuri LED potrivite pentru locuinţa ta
Imnul lui Toader: „Deșteaptă-te române!” e deficitar, deprimant!
Traian Băsescu a vizitat-o acasă pe Elena Udrea, aflată în arest la domiciliu

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.