Mobilizare exemplară pe Facebook pentru a-l ajuta pe bătrânul bătut. Câți bani s-au strâns

bătrânul bătut din brașov
Foto: Digi24

Îndurerați de drama bătrânului care a fost bătut în Brașov de doi tineri deoarece își ceruse banii care îi reveneau pentru munca făcută, numeroși internauți s-au mobilizat pentru a-l ajuta și pentru a-i dona bani.

Până acum s-au strâns în jur de 50.000 de lei, iar cineva s-a oferit să-i dea masa de prânz la un restaurant, timp de 3 luni.

Eforturile internauților sunt coordonate de medicul Vasi Rădulescu.

În prezent, bătrânul este internat la Spitalul Județean Brașov. Are traumatisme faciale și o mică fractură cervicală și urmează să facă noi ecografii și RMN. Deoarece nu are acte, cei de la asistență socială au început demersurile pentru a-i face acte provizorii.

Bărbatul în vârstă de 66 de ani e din Focșani și lucra cu ziua în Brașov deoarece are un copil bolnav. Nu avea locuință, așa că stătea undeva la marginea orașului Brașov. El a mai spus că muncea cu ziua în agricultură pe un teren pe care unul dintre agresori îl avea în arendă. Potrivit bărbatului, în momentul în care și-a cerut banii pentru munca sa, a fost refuzat și bătut, după cum reiese și din imagini.

„Vom avea grijă să aibă bani constant – o sumă mare poate îl sperie, poate profita altcineva de dumnealui”, a scris pe Facebook Vasi Rădulescu. De asemenea, tânărul medic i-a comandat bătrânului și un telefon.

Cei care vor să doneze găsesc datele contului bancar și al celui de Pay Pal în postarea de mai jos, banii respectivi urmând să ajungă de la Vasi Rădulescu la bătrânul din Focșani.

Medicul încearcă și să îi găsească bătrânului un loc de muncă: „Căutăm job. Nu se poate să nu existe cineva în tot Brașovul care să nu ofere ceva frumos”.

Cei doi tineri care l-au bătut pe bătrân au 18, respectiv 23 de ani, și au fost reținuți pentru 30 de zile pentru loviri, violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Bătrânul a povestit că unul dintre tineri îi datora o sumă de bani, însă acesta neagă.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.