Mobilă superbă făcută de o româncă, dintr-un material neobișnuit

silvia junjan
Mobilier croșetat de Silvia Junjan. Foto: Alexandru Adrian Ardelean / Pagina de Facebook Silvia Junjan

O femeie din Satu Mare, de profesie contabilă, face mobilă din dantelă croşetată, și vinde astfel de obiecte cu sute sau chiar cu mii de lei. Obiecte similare se vând în străinătate cu preţuri foarte mari, ca şi cum ar fi mobilă de lux, relatează digi24.ro.

„După ce este foarte bine fixată, foarte bine întinsă, se impregnează cu pensula, cu rășina epoxidică, și se lasă timp de şapte zile până când se întărește”, a povestit Silvia Junjan pentru postul de televiziune.

Ea croşetează modelele, le mulează pe un şablon, foloseşte o răşină specială ca să dea formă şi obţine tot felul de obiecte de mobilier. Într-un an, mobila creată i-a umplut o cameră întreagă.

„Întâmplător am dat peste modelul realizat de marele designer olandez Marcel Wandres și mi-a plăcut foarte tare și am zis: <Ce frumos! Asta și eu pot să fac!>”, a mai spus Silvia Junjan pentru digi24.ro.

Deși este de profesie contabilă, Silvia a descoperit că este foarte talentată la croșetat. Femeia a pus mâna pentru prima dată pe andrele acum 40 de ani: „Nu exista internet, nu exista televiziune pe timpul ăla și atunci femeile seara torceau, iar fetele, noi, croșetam”.

Acum, Silvia Junjan vrea să își transforme pasiunea în afacere şi să vândă produsele pe care le face. Cea mai ieftină piesă, o veioză, costă 340 de lei, iar un set compus din două fotolii, masă și consolă cu oglindă, aproape 21.000 de lei.

Potrivit creatoarei, prețurile sunt mult mai mici decât în alte țări: în străinătate, un fotoliu precum cele făcute de ea costă 40.000 de dolari.

silvia junjan
Mobilier croșetat de Silvia Junjan. Foto: Alexandru Adrian Ardelean / Pagina de Facebook Silvia Junjan


Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.