Mizeria lăsată în Piața Victoriei a ajuns în presa străină

mizerie miting psd
Foto: Captură GreatNews

Mizeria lăsată în Piața Victoriei de participanții la mitingul PSD de sâmbătă seara a ajuns și în presa străină, Euronews relatând că, odată cu plecarea celor 150.000 de participanți la autocare, în piață au rămas mormane de gunoaie, sute de panouri și afișe, sticle de apă goale și resturi de mâncare.

„Fotografiile cu gunoaie s-au viralizat rapid pe rețelele sociale. Imaginile au fost însoțite de mesaje prin care oamenii își exprimau mânia și frustrarea: „Românie, asta ești”, „Mi se confirmă că asta este România””, se arată în articolul publicat pe siteul Euronews.com.

„Câțiva membri ai mișcării de opoziție și anti-corupție #rezist au profitat de ocazie și au publicat pe Facebook videoclipuri în care apar ajutându-i pe angajații ADP să curețe piața chiar după ce susținătorii pro-Guvern au plecat. De-a lungul ultimului an și jumătate, Piața Victoriei, unde se află Guvernul României, a devenit un simbol pentru demonstrațiile organizate de #rezist, care au făcut un obicei din a curăța piața după mitinguri”, continuă articolul.

Euronews.com mai notează că Primăria Bucureștiului, care este condusă de un membru al PSD, a tansmis un comunicat de presă în care a sugerat că nu era nevoie de ajutorul celor de la #rezist și că „imediat după ce manifestația s-a terminat, persoanele responsabile de curățenie angajate de organizatori au intervenit rapid pentru a curăța zona”.

Chestionat despre problema mizeriei rămase în urmă, Liviu Dragnea a spus și el că „200 de angajați curăță zona”.

Aproximativ 150.000-200.000 de oameni au venit sâmbătă din toate colțurile țării pentru a participa la mitingul PSD pentru apărarea democrației și a justiției. Potrivit liderilor PSD care au urcat pe scenă – Gabriela Firea, Olguța Vasilescu, premierul Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu – mitingul a fost unul îndreptat împotriva statului paralel, a abuzurilor procurorilor și a serviciilor secrete, pe care îi acuză că bagă oameni nevinovați la închisoare, respectiv că au ascultat 6 milioane de români.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.