Mită electorală. Un ceas și 50 de lei, răsplata votului pentru Victor Ponta

protest
Un protestatar a dat jos un banner electoral cu Victor Ponta. Foto: Andreea Dogar

În oraşul Nisporeni din Republica Moldova, alegătorii au primit mită electorală chiar în incinta primăriei unde li s-a spus să voteze cu Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, relatează publicația jurnaltv.md. Oamenii spun că ceasurile şi banii au fost oferiţi de Partidul Democrat din Moldova, care, de altfel, a organizat mai multe curse cu microbuzele prin sate pentru a aduce persoanele cu dublă cetăţenie la secţia de votare.  

Un vot pentru Victor Ponta a fost răsplătit cu un ceas și 50 de lei. La vederea camerelor de filmat, maşina Partidului Democrat din Moldova a plecat. Deşi mulţi dintre alegători recunosc că au mers să ia darurile electorale, ei spun că oricum au votat cum au vrut ei.

Și jurnaliștii de la Curaj TV au reuşit să surprindă un moment în care un alegător primeşte un ceas şi 50 de lei, mită electorală pentru a-şi da votul în favoarea lui Victor Ponta.

Jurnaliștii de la jurnaltv.md spun că au mers să ceară explicaţii de la autorităţile din Nisporeni, dar au fost agresaţi. Primarul oraşului, Ion Gangan, ales pe listele Partidului Democrat, n-a vrut să iasă din Primărie.

Contactat, serviciul de presă al PD a refuzat să ofere comentarii. Jurnaliștii din Republica Moldova precizează că, în luna septembrie, a fost semnat un acord între Partidul Social Democrat al lui Victor Ponta și Partidul Democrat din Moldova, acesta din urmă fiind finanțat și controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.