Misterul din jurul copilotului Andreas Lubitz. Anchetatorii au făcut o descoperire importantă

Andreas Lubitz
Andreas Lubitz. Foto: Arhiva personală

Anchetatorii germani au descoperit un „lucru” interesant în locuința copilotului care ar fi blocat ușa cabinei și ar fi prăbușit intenționat zborul Germanwings, cu 150 de oameni la bord.

Un purtător de cuvânt al poliției, Markus Nieczery, a spus că nu poate dezvălui despre ce descoperire este vorba, însă crede că „ar putea fi un indiciu important care să ne spună ce s-a întâmplat”.

Oficialul a ținut să nu lase loc unor speculații și a menționat că lucrul descoperit nu este un bilet de adio sau ceva asemănător, relatează Reuters.

Anchetatorii au confiscat mai multe lucruri personale care i-au aparținut copilotului Andreas Lubitz (27 de ani).

Lubitz, o viață fără umbre

Lubitz, copilotul bănuit că ar fi provocat intenționat dezastrul, era un tânăr cu o viață perfect normală. Animat încă de mic de visul de a zbura și susținut de o familie bogată, tânărul trecuse printr-o pregătite intensivă și era 100% apt pentru a zbura.

Un singur moment de slăbiciune, de acum șase ani, a atras atenția anchetatorilor. În 2008, Lubitz și-a întrerupt pentru câteva luni pregătirea, dar apoi și-a reluat activitatea. Tânărul ar fi luat această pauză deoarece suferea de depresie. Mai multe detalii despre copilotul Andreas Lubitz pot fi găsite în acest articol.

Avionul, care aparținea companiei Germanwings, o subsidiară Lufthansa, s-a prăbușit marți dimineață. Acesta zbura din Barcelona spre Dusseldorf. Cele mai multe victime sunt de origine germană (67) și din Spania (45). Printre victime ar mai fi și un belgian, un danez, doi australieni, doi columbieni și doi argentinieni.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.