Mircea Badea, amendat după ce a fost prins circulând cu 138 km/h pe DN1

mircea badea
Foto: Pagina de Facebook Mircea Badea

Realizatorul TV Mircea Badea a fost amendat cu 585 de lei de poliţiştii de la Rutieră, duminică dimineaţă, după ce a fost prins circulând cu 138 km/h pe DN1, au declarat pentru mediafax.ro surse din Poliție.

Mircea Badea a circulat cu această viteză în judeţul Prahova, între localitățile Băneşti şi Floreşti. Viteza legală maximă în zona unde maşina lui Badea a fost înregistrată de radar este de 100 km/h.

Realizatorul TV a refuzat să semneze procesul verbal de contravenţie, au mai spus sursele citate.

„M-a oprit poliția, spuneau ca aș fi avut 138 km/h. Mi s-a părut puțin, poate eram în frânare”, a comentat acesta ironic pe rețeaua de socializare Facebook.

„N-am zis nimic. Mi-au dat procesul verbal și m-au întrebat dacă vreau să-l semnez. Am spus că nu ( eu nu știu să scriu). Asta e tot. N-a fost niciun scandal. Am răspuns cu da sau nu la întrebările milițianului”, a mai scris el.

„Drum naţional care a făcut până acum sute, poate mii de victime”

DN1 este unul dintre cele mai periculoase drumuri din România, aici având loc în mod constant accidente mortale.

În luna octombrie a anului trecut, salariaţii unei firme din Câmpina au organizat o acţiune în memoria victimelor unui accident de pe DN 1 și au strâns mii de semnături pentru o ”petiţie vizând introducerea urgentă a separatoarelor de sens pe DN1”, adresată CNADNR.

„Dorim să atragem atenţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România că prevenţia trebuie să fie o prioritate, că pe DN1 trebuie montate separatoare de sens din beton de la un capăt la altul al acestui drum naţional care a făcut până acum sute, poate mii de victime. Separatoarele de sens şi sensurile giratorii în intersecţii cheie (Floreşti, Băneşti etc.) pot salva vieţi!”, au apreciat iniţiatorii petiţiei.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ludovic Orban s-a răsturnat cu mașina. „Ponta s-a oprit și a făcut o poză”
O șoferiță a condus pe contrasensul autostrăzii Arad –Timișoara
Noi puncte fixe de control al rovinietei pe drumurile naționale și autostrăzi

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.