„Minuni” de la Buzău: vinete roșii și albe sau castravete cu gust de pepene

FOTO: jf-gabnor/Pixabay.com
FOTO: jf-gabnor/Pixabay.com

Cercetătorii de la Stațiunea pentru Legumicultură din Buzău lucrează la ameliorarea câtorva sute de tipuri de noi legume. Potrivit Știrile Pro TV, pepenele castravete este cea mai recentă invenție.

„Atunci când este mic, până în 30 de centimetri lungime, poate fi consumat ca și castravetele, un castravete zemos, aromat, iar când crește ajunge la 5-6 kilograme și se transformă în pepene galben”, a declarat cercetătorul Costel Vânătoru.

Cercetătorii s-au gândit și la pepeni, pentru că cei mai mulți sunt mari, iar după ce sunt tăiați și puși în frigider își pierd aroma. Așa a apărut, prin polenizare și hibridizare, „pepenele galben de o persoană”.

Tot la Institutul de la Buzău au fost create și 70 de tipuri de vinete. Printre ele, au fost crescute unele roșii, altele care seamănă cu un gogoșar sau unele vărgate. Așa au apărut și vinetele care seamănă cu un ou de găină.

„Sunt micuțe și productive și foarte, foarte gustoase. Pot înlocui ciupercile și se consumă cel mai bine în stare murată, prin conservare în murare și în oțet”, a explicat biologul Camerlia Bratu.

Cercetătorii spun că e vorba și de semințe de plante din India, Peru sau Birmania. Clima noastră le-ar fi schimbat culoarea și forma.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

FOTO: jf-gabnor/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.